search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί στη Λατινική Αμερική

28.05.2013 07:32
Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί στη Λατινική Αμερική - Media

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει σε Χιλή και Αργεντινή με αφορμή το ηφαίστειο Κοπαχούε.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει σε Χιλή και Αργεντινή με αφορμή το ηφαίστειο Κοπαχούε.
 
Για λόγους ασφαλείας εκδόθηκε διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης σε μία ακτίνα 25 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο, το οποίο διασχίζει τις Άνδεις στα σύνορα των δύο χωρών.
 
Το ηφαίστειο -που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγκο της Χιλής και κοντά στην επαρχία Νεουκουέν της Αργεντινής, είχε έντονη δραστηριότητα κατά τις τελευταίες εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων καταγράφονταν σεισμικές δονήσεις.

«Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να εκραγεί. Γι’ αυτό και έχουμε εκδώσει κόκκινο σήμα και εκκένωση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Αντρές Τσάντγουικ, σε έκτακτη τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.
 

Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι στη Χιλή και 900 στην Αργεντινή κλήθηκαν να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους.
 
Ειδικοί συνεργεία παρακολουθούν τα δύο υδροηλεκτρικά φράγματα που βρίσκονται κοντά στη χιλιανή πλευρά του ηφαιστείου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.
 
Προς το παρόν η στάθμη των υδάτων στα φράγματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σεισμούς, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
 
Το 2011, η τέφρα από το ηφαίστειο Πουγεχούε της Χιλής είχε προκαλέσει ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων, κυρίως στη γειτονική Αργεντινή και την Ουρουγουάη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26