search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:01
MENU CLOSE

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι Ναυτεργάτες

28.05.2013 14:44
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι Ναυτεργάτες - Media

Προθεσμία ως την Τετάρτη 5 Ιουνίου προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έδωσε η ΠΝΟ, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με κινητοποιήσεις.

Προθεσμία ως την Τετάρτη 5 Ιουνίου προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.
 
Η ΠΝΟ ζητά από τους «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, «οι διάφορες κατά καιρούς δεσμευτικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για εξόφληση των οφειλών αυτών και μάλιστα σε τακτικές ημερομηνίες προ πολλού έχουν αποδεχθεί ως κενές περιεχομένου. Η κατάσταση αυτή που καταταλαιπωρεί τον χώρο της ναυτεργασίας έχει εξαντλήσει κάθε όριο και κάθε ανθρώπινη αντοχή. Έχει εξελιχθεί σε αληθινή κοινωνική μάστιγα και οδηγήσει τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική εξαθλίωση».
 
Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15