search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

29.05.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Αμος Όζ:  «Και οι αρχαίοι, σε ταμπλέτες διάβαζαν». Ο διάσημος Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Όζ, μίλησε στο «Ποντίκι Art» εφ’ όλης της ύλης

Δελτίο καιρού: Καλύτερα να τραγουδάς, παρά να μιλάς
Ευτυχώς που δεν έχει ανάγκη τον Μπερλουσκόνι
Ο Σπίλμπεργκ βράβευσε τον λαεσβιακό έρωτα
Διανοούμενοι και εθνική κυριαρχία
 
Καλλιτεχνικά στέκια στην Αθήνα τότε και τώρα. Ανάμεσα σε καπνούς και ευωδιές από φρεσκοκομμένο καφέ, η έμπνευση περίσσευε κάποτε στα καφενεία. Έγιναν στέκια και φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες. Και σήμερα όμως,  οι άνθρωποι της τέχνης αναζητούν τις γωνιές τους στην πόλη.
 
Αμος Όζ:  «Και οι αρχαίοι, σε ταμπλέτες διάβαζαν». Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ζωή στο χωριό», ο διάσημος Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Όζ, μίλησε στο «Ποντίκι Art» εφ’ όλης της ύλης: για την λογοτεχνία, την οικονομική κρίση, το Παλαιστινιακό, το τίμημα που έχει πληρώσει για τις πολιτικές του απόψεις.
 
Ο κοσμοπολίτης μέτοικος στο ελληνικό τραγούδι. Ο Ζορζ Μουστακί, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, ήταν «δικός μας» κι ας μη μιλούσε ελληνικά. Μας γνώρισε, μας τραγούδησε, μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε κι εμείς.
 
Εμένα, ποιος θα με φυλάξει; Δραματική η κατάσταση στα μουσεία με τη λειψανδρία που παρατηρείται στη φύλαξή τους. Σε μια χώρα με συγκριτικό πλεονέκτημα  τον τουρισμό της, τα μουσεία αδυνατούν να εφαρμόσουν το διευρυμένο ωράριο τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Άσε μας στον πόνο μας, ρε Λουκιανέ..
 
Το Βερολίνο της Φώφης. Είκοσι χρόνια μετά το κλείσιμο του θρυλικού μπαρ-εστιατορίου της Φώφης και του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, μια έκθεση-homage  ξαναζωντανεύει μνήμες μιας «χρυσής» εποχής.
 
Συνέντευξη Ρούλα Πατεράκη:    «Η Θεσσαλονίκη με αφάνισε οικονομικά».
 
«Η Αθήνα μάς ανήκει!». Από τις 1 έως τις 30 Ιουνίου, επανέρχεται στην Αθήνα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Fringe Live, κόντρα στους καιρούς της κρίσης.
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «The Hangover, Part III», «Ιδιαίτερες αδυναμίες», «100 χρόνια Μαξ Λίντερ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:54