search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Ο νόμος της βλακείας

28.05.2013 21:00

Η κοινή λογική είναι από καιρό είδος εν ανεπαρκεία στη Βουλή των Ελλήνων…

Η κοινή λογική είναι από καιρό είδος εν ανεπαρκεία στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία, είχε – δεν είχε, τα κατάφερε και πάλι, χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια κανενός, να βρεθεί στη φαιδρή πλευρά των πραγμάτων.

Αφορμή αυτήν τη φορά οι κουμπουροφόροι βουλευτές, μετά τη διαπίστωση, από την οποία κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα εδώ, που τα λέμε, ότι χρυσαυγίτης βουλευτής τις προάλλες εισήλθε στο Κοινοβούλιο έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού το πιστόλι του. «Από το να με φάνε αυτοί, καλύτερα να προλάβω εγώ» φέρεται ειπών ο σεμνός νέος, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» που αποκάλυψε το θέμα. Από ’κεί και πέρα, τέθηκε σε εφαρμογή ένας προαιώνιος νόμος της βλακείας, ο οποίος ορίζει πως, όταν μια κατάσταση τείνει προς την κωμική εκδοχή της, υπάρχουν ακόμα περιθώρια να κερδίσει την πλήρη γελοιότητα.

Λες και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο… Οι περισσότεροι είχαν κιόλας ξεχάσει τον Μ. Γιακουμάτο που μπουκάρισε έξαλλος κραδαίνοντας το πιστόλι του στη Βουλή και απειλούσε, στ’ αστεία βέβαια, να σκοτώσει τον τότε υπουργό Δ. Τάξης Γ. Ρωμαίο επειδή του είχαν διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο. Οι υπόλοιποι ούτε που θυμούνταν αντίστοιχο επεισόδιο που είχε προκαλέσει ο Π. Καμμένος αναγκάζοντας μια πιτσιρίκα αστυνομικίνα, που έκανε το «λάθος» να ζητήσει εξηγήσεις, να βάλει τα κλάματα από την υπερένταση. Αντί λοιπόν ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης να βγάλει μια ανακοίνωση με την οποία θα επισημαίνεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι βουλευτές δεν μπορούν να κυκλοφορούν ενόπλως στο Κοινοβούλιο και ότι υποχρεούνται να παραδίδουν κατά την είσοδο τον οπλισμό τους στην αστυνομική φρουρά, η οποία ασκεί με ευσυνειδησία το καθήκον της, άρχισε ένα γαϊτανάκι σπασμωδικών και ανόητων κινήσεων. Αποκορύφωμα; Έκλεισε – άγνωστο για πόσο – η κεντρική είσοδος ώστε να εισέρχονται όλοι από την πλευρά που βρίσκονται τα ανθοπωλεία (σ.σ.: είχε κλείσει απο τον φόβο των διαδηλωτών), ενώ όποιος φέρει όπλο και αρνείται να το παραδώσει, θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο, ο οποίος θα δημοσιοποιείται κατά καιρούς.

Αποφασίστηκε δε ότι στο εξής οι βουλευτές θα εισέρχονται στο εντευκτήριο μόνο με ηλεκτρονική κάρτα, όπως αυτή που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες. Ηθικό επιμύθιο; Δουλειά δεν είχε ο διάολος και ζύγιαζε τ’ αρχ…α του!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:15