search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:35
MENU CLOSE

Αφήστε μας ήσυχους

28.05.2013 21:00

Με την ασυδοσία των τηλεφωνικών και άλλων εταιρειών που «πολιορκούν» τους πολίτες…. ασχολείται με την ερώτησή του ο  Βύρων Πολύδωρας.

Με την ασυδοσία των τηλεφωνικών και άλλων εταιρειών που «πολιορκούν» τους πολίτες με κλήσεις, ανεξαρτήτως ώρας, και με γραπτά μηνύματα για δήθεν συμφέρουσες προτάσεις ασχολείται με την ερώτησή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας. Επικαλείται μάλιστα έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπου σημειώνεται ότι οι εταιρείες ανταλλάσσουν καταλόγους προσωπικών αρχείων συνδρομητών μεταξύ τους και στη συνέχεια τους τηλεφωνούν επιμένοντας αδιάκριτα μέχρι να πετύχουν τον σκοπό τους και, ακόμη κι όταν ο πολίτης τούς απαντήσει ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεται για την προσφορά, οι υπάλληλοι συνεχίζουν προκλητικά να μιλάνε, αγνοώντας τον.

«Παραβλέποντας» σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πολύδωρας «και παραβιάζοντας τον νόμο, ενοχλούν τηλεφωνικά τους πολίτες, ακόμη και σε ώρες ακατάλληλες ενώ πολλές φορές αποκρύπτουν τον αριθμό από τον οποίο καλούν. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζητά να μη δέχεται τέτοιου είδους κλήσεις, οι εταιρείες παρανόμως δεν ικανοποιούν το δίκαιο και δικαιολογημένο αίτημα και επιμένουν να τους τηλεφωνούν». Το θέμα είναι τι θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών για το θέμα. Αν τελικά θα εφαρμοστούν ο νόμος και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που απαγορεύουν την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και τη συνεχή όχληση των συνδρομητών παρά τη δεδηλωμένη άρνησή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32