search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:23
MENU CLOSE

Μπαράζ πυρκαγιών σε Κρήτη, Κυπαρισσία και Αρεόπολη

29.05.2013 05:49
Πυρκαγιά στο Ποδοχώρι Καβάλας - Media

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στα Χανιά, την Κυπαρισσία και την Αρεόπολη, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στα Χανιά, την Κυπαρισσία και την Αρεόπολη, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
 
Νωρίς φαίνεται να μας… θυμήθηκαν φέτος οι πυρκαγιές με ούτε λίγο ούτε πολύ έντεκα πύρινα μέτωπα να μαίνονται στη χώρα μας, με πέντε από αυτά να βρίσκονται στα Χανιά. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας των Χανίων δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Βαμβακόπουλο, όπου έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και κάποιες βιοτεχνίες. Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο Βαμβακόπουλο εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ κινδύνευσαν σπίτια και περιουσίες στις Κεραμειές. Συναγερμός και στο Δήμο Πλατανιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη σοβαρές καταστροφές βιομηχανική μονάδα
 
Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 10 μποφόρ, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης στη Σούδα και η οποία απείλησε σπίτια στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Λενταριανά.
 
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σταβλιές του Δήμου Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου
 
Στην Κυπαρισσία, η φωτιά είναι κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 55 πυροσβέστες.
 
Άλλη εστία είναι σε εξέλιξη στην Αρεόπολη, στην περιοχή Τριανταφυλλιά του δήμου ανατολικής Μάνης, όπου βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
 
Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:23