search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Καλύτερα να τραγουδάς, παρά να μιλάς

29.05.2013 21:00
Καλύτερα να τραγουδάς, παρά να μιλάς - Media

Τρικυμία στο κρανίο όχι μόνο του λουλουδοραντισμένου «καλού παιδιού» της ημεδαπής καψουρολαϊκής νύχτας Γιάννη Πλούταρχου, μα και όσων διάσημων αοιδών ανοίγουν το στόμα τους και πετάνε κεραμίδια.

Τρικυμία στο κρανίο όχι μόνο του λουλουδοραντισμένου «καλού παιδιού» της ημεδαπής καψουρολαϊκής νύχτας Γιάννη Πλούταρχου, μα και όσων διάσημων αοιδών ανοίγουν το στόμα τους και πετάνε κεραμίδια. Οι βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις που έκανε ο κύριος Πλούταρχος υπερασπιζόμενος τη Χρυσή Αυγή στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» μας άφησαν άφωνους, θυμίζοντάς μας τον έτερο καουμπόι της πίστας Νότη – Ράμπο – Σφακιανάκη, ο οποίος επίσης όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει (ως γνήσιος… «φιλέλληνας», όπως είχε δηλώσει πριν από χρόνια).
 
Τι έγινε, βρε παιδιά; Τους έσφιξαν όλους τα ζόρια της κρίσης κι άμα δεν εκφραστούν, θα σκάσουν; Ή μήπως η ελευθερία της έκφρασης – σε ελεύθερη πτώση – εκθέτει ανεπανόρθωτα όποιον θέλει να το παίξει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πλην όμως δεν έχει τα προσόντα; Στον εγκέφαλο του συμπαθούς – κατά τα άλλα – Πλούταρχου «τα άκρα» εξισώνονται απολύτως, αφού όχι απλώς δεν φαίνεται να παρατηρεί καμιά διαφορά ανάμεσα στην «Άκρα Αριστερά» και την «Άκρα Δεξιά», αλλά θα μπορούσε, λέει, και να ψηφίζει τα κόμματα που τις εκπροσωπούν με την ίδια ιδεολογική άνεση αν έκρινε ότι λύνουν τα προβλήματα της χώρας.
 
Είναι να το ’χεις το ταλέντο της πολιτικής. Κι άμα το ’χεις, πώς να το κρύψεις; Ο διαδικτυακός χαμός που ακολούθησε τις δηλώσεις του τραγουδιστή και οι πληρωμένες απαντήσεις που έλαβε από επωνύμους και μη, εύχομαι να τον έβαλαν σε σκέψεις. Ότι, δηλαδή, χίλιες φορές καλύτερα να τραγουδάει παρά να μας εξηγεί ότι ουδόλως τον ενοχλεί η άνοδος των τραμπούκων. Πράγμα που καλό είναι να σκεφτούν και άλλοι ομότεχνοι αστέρες του πενταγράμμου – και όχι μόνο -, αφήνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους στην ησυχία μας.
 
Γιατί δηλαδή; Βλάκες είναι οι Χολιγουντιανοί αστέρες που αποφεύγουν να εκτίθενται όταν δεν διαθέτουν τα προσόντα ενός Ρέντφορντ, μιας Σάραντον, μιας Ρεντγκρέιβ ή μιας Μέριλ Στριπ (η οποία, ωστόσο, δεν απέφυγε εσχάτως τη γελοιοποίηση υπερασπιζόμενη τη Θάτσερ για τις ανάγκες των αμείλικτων στούντιο); Ακόμα και η Ατζελίνα Τζολί είναι πολύ προσεκτική όταν κάνει πολιτικές παρεμβάσεις, και όλοι θυμόμαστε τις συγγνώμες που ζήτησε η Σάρον Στόουν (με το υψηλότατο IQ) όταν έκανε την γκάφα της με τους Κινέζους. Σε αντίθεση με τη χλομή διευκρίνιση του κυρίου Πλούταρχου μετά το κράξιμο και τη χλαπαταγή.
 
Δυστυχώς, τίποτα δεν κατάλαβε ο αοιδός. Ούτε ότι η διεφθαρμένη «καπιταλιστική χούντα», την οποία σήμερα θεωρεί χειρότερη από τον φασισμό, ήταν εκείνη που τον έκανε πρώτη φίρμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:53