search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:48
MENU CLOSE

Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς αναλαμβάνει ο Τέντες

30.05.2013 08:50
Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς αναλαμβάνει ο Τέντες - Media

Τη θέση του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αναλαμβάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, μετά από πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου και με τη σύμφωνη γνώμη των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Τη θέση του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αναλαμβάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, μετά από πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου και με τη σύμφωνη γνώμη των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.

Η πρόταση στον κ. Τέντε, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει εδώ και μήνες, με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να παραιτείται από τη θέση του προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά η αρχαιότερη στην επετηρίδα, αντιεισαγγελέας Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.
 
Ο νέος Εθνικός Συντονιστής καλείται να διαμορφώσει την εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα (πολιτικό, κυβερνητικό, δικαστικό, διοικητικό), να παρακολουθεί και να αξιολογεί την εφαρμογή της και να συντονίζει τους εμπλεκόμενους φορείς, είτε είναι υπουργοί και διοικητές οργανισμών είτε κόμματα και δικαστικές Αρχές.
 
Ο κ. Τέντες θα έχει πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία από αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές για τη δικονομική πορεία των υποθέσεων διαφθοράς, θα έχει δικαίωμα να λαμβάνει αντίγραφα βουλευμάτων, δικαστικών αποφάσεων, καθώς και στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς ενώ θα μπορεί ακόμη να εισηγείται νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση του έργου καταπολέμησης της διαφθοράς.
 
Η ανεξάρτητη αυτή θέση έχει πενταετή θητεία και αναφέρεται απευθείας στον εκάστοτε πρωθυπουργό.
 
Ο κ. Ιωάννης Τέντες θα αποχωρούσε από το εισαγγελικό σώμα στις 30 Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50