search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Στη Βουλή την Πέμπτη το διευρυμένο κατηγορητήριο για τον Παπακωνσταντίνου

30.05.2013 12:51
Στη Βουλή την Πέμπτη το διευρυμένο κατηγορητήριο για τον Παπακωνσταντίνου - Media

Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, παραπέμπεται από την διάσκεψη των Προέδρων, η πρόταση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που βαραίνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνστάντινου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, παραπέμπεται από την διάσκεψη των Προέδρων, η πρόταση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που βαραίνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνστάντινου που αφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 
Η σχετική πρόταση, την οποία υπογράφουν 54 βουλευτές της συμπολίτευσης προβλέπει την ένταξη στο κατηγορητήριο του ποινικού αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
 
Υπενθυμίζεται, ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ήδη παραπεμφθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. 

Η νέα κατηγορία έρχεται να προστεθεί μετά τα έγγραφα που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην επιτροπή.
 
Σύμφωνα με τα εν λόγω διαβιβαστικά έγγραφα (της 13ης Σεπτεμβρίου 2010) του γαλλικού υπουργείου, προκύπτει ότι το CD της λίστας Λαγκάρντ διαβιβάστηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με επίσημο υπηρεσιακό τρόπο και με την επισήμανση ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για φορολογικούς ελέγχους των καταθετών της λίστας.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης, ανατράπηκαν πλήρως οι βασικοί ισχυρισμοί που προέβαλλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι τυχόν δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού θα μπορούσε να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών και ότι τα δικαστήρια της Ελλάδας κατά πάσα πιθανότητα θα δικαίωναν όσους θα προσέφευγαν σ’ αυτά, συνεπεία του παράνομου τρόπου κτήσης των αποδεικτικών μέσων.
 
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανακοίνωση της έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση καταγγέλοντας παράλληλα προσπάθεια συγκάληψης της αλήθειας. Όπως αναφέρει η ίδια «αντί να φέρνουν το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή, ως όφειλαν θεσμικά, διοχέτευαν στα ΜΜΕ ότι συλλέγουν υπογραφές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18