search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:33
MENU CLOSE

Oι «Ελληναράδες» που ρεζιλεύουν την Ελλάδα

31.05.2013 21:00
oldphotosxrysi-aygi-messologi-w12001369926661.jpg

Μυστηριώδης απειλητική επιστολή προκαλεί τρόμο και ερωτήματα…

Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η μνημονιακή Ελλάδα, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή «πουλάει» και προκαλεί εγχώριο και διεθνή ντόρο κερδίζοντας πόντους και στις δημοσκοπήσεις. Τον ντόρο δημιουργεί όχι κατ’ ανάγκην για τις απόψεις και θέσεις της, με την πλειονότητα των (πραγματικών και δυνητικών) ψηφοφόρων της να δηλώνουν… αντιφασίστες και αντιρατσιστές, αλλά με τον ψευτοτσαμπουκά που εκπέμπει. Υποβοηθούμενη φυσικά και από την προβολή που απολαμβάνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δυστύχημα είναι πως μεγάλο κομμάτι τόσο της κοινωνίας όσο και των πολιτικών εκπροσώπων της δεν αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο με τη δέουσα σοβαρότητα. Η φράση «κάτσε φρόνιμα, γιατί θα φωνάξω τη Χρυσή Αυγή να καθαρίσει» έχει μετατραπεί σε σλόγκαν τύπου «πάμε πλατεία;». Τυχαίο; Μάλλον όχι…
Στο παρελθόν έχει πολλάκις παρατηρηθεί το φαινόμενο, ύστερα από ένα εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα, να ακολουθεί μπαράζ «απειλητικών τηλεφωνημάτων» για δήθεν ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών σε κάθε πιθανό και… απίθανο στόχο.

Παρ’ ότι όλα τα απειλητικά μηνύματα ερευνώνται από την Ελληνική Αστυνομία, με τον φαρσέρ να αντιμετωπίζει την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ειρήνης», ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά εντοπίζονται και συλλαμβάνονται.
Συνεπώς η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό του συντάκτη της πολύγλωσσης απειλητικής επιστολής με τη «σφραγίδα» της Χρυσής Αυγής εναντίον μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να μην οδηγήσει πουθενά…

Αναστάτωση
Κακόγουστο αστείο, προβοκάτσια ή προειδοποιητική ευθεία απειλή; Ό,τι από τα παραπάνω και αν ισχύει, είναι βέβαιο πως η επιστολή με το υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο που ταχυδρόμησαν άγνωστοι πριν από δεκαπέντε ημέρες αρχικά στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, όχι μόνο προκάλεσε αναστάτωση στις οικογένειες χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι ζουν νόμιμα στη χώρα μας, αλλά ακόμη μια φορά έκανε διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ.

Γραμμένη στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά πάνω σε μια κόλλα χαρτί τύπου Α4 με τυπωμένο το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, η υβριστική επιστολή δίνει διορία στους μουσουλμάνους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα έως την 1η Ιουλίου. Αλλιώς, όπως γράφει ο συντάκτης της: «Όσοι είστε ακόμα εδώ θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στον δρόμο».

Το ανώνυμο γράμμα έφτασε στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης την Παρασκευή 17 Μαΐου. Ο άγνωστος αποστολέας το έστειλε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

Τις επόμενες ημέρες αντίτυπα της συγκεκριμένης επιστολής στάλθηκαν στα γραφεία της Πακιστανικής Ένωσης Πειραιά, σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πλατεία Αμερικής, καθώς και σε τρεις διευθύνσεις όπου στεγάζονται αυτοσχέδια τζαμιά στον Νέο Κόσμο, το Μοσχάτο και τον Άγιο Νικόλαο Πατησίων.

«Αμέσως μόλις λάβαμε αυτό το λιβελλογράφημα στα χέρια μας, ενημερώσαμε την Ελληνική Αστυνομία – στέλνοντας τον φάκελο με το γράμμα – και όλους τους αρμόδιους φορείς. Έχουν περάσει 15 ημέρες και ακόμη περιμένουμε κάποια ενημέρωση από την Αστυνομία σχετικά με τον αποστολέα αυτού του απειλητικού μηνύματος» επισήμανε στο «Ποντίκι» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.

Περισσότερο προνοητικοί φάνηκαν οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας Πειραιά, οι οποίοι, αφότου έλαβαν στα γραφεία τους το ανώνυμο γράμμα, το έβαλαν σε μια διαφανή νάιλον θήκη στέλνοντάς το απευθείας στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Μάλλον μιλάμε για μια προβοκατόρικη ενέργεια με σκοπό τη δημιουργία έντασης μεταξύ των χιλιάδων μουσουλμάνων – και όχι μόνο – μεταναστών οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα. Εκτιμούμε πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το έργο ενός κακόγουστου φαρσέρ, μιας προβοκάτσιας. Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο του ένα τοις εκατό να πρόκειται για πραγματική απειλή προς τους μουσουλμάνους;» τονίζει ο Ν. Ελγαντούρ.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών κινείται με «ρυθμό χελώνας» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την τελική της έκβαση. Και ας έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν όλα τα στοιχεία του συντάκτη ή των συντακτών μιας επιστολής που θυμίζει το φιτίλι σε μια πυριτιδαποθήκη που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμβίωση των Ελλήνων με τους μουσουλμάνους οι οποίοι ζουν χρόνια στη χώρα μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:33