22/01/2019 03:13:44

«Η Αθήνα μάς ανήκει!»

«Η Αθήνα μάς ανήκει!» - Media

Από τη 1 έως τις 30 Ιουνίου, επανέρχεται στην Αθήνα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Athens Fringe Live, κόντρα στους καιρούς της

Είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Μια φιλόδοξη και πρωτοποριακή οργάνωση στήνεται κυρίως στο «Βρυσάκι Χώρος Τέχνης» αλλά και σε διάφορους χώρους και γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, στα πρότυπα αντίστοιχων εκδηλώσεων του εξωτερικού. Στόχος του δικτύου είναι να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να ενδυναμωθεί η δημιουργική δράση, εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί «η Αθήνα μάς ανήκει!».
Στο πρόγραμμά του συναντάμε όλα τα είδη των τεχνών. Στις 30 μέρες που διαρκεί το Live, 500 καλλιτέχνες, 95 καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ, 10 Δράσεις, 28 Παραστάσεις, 20 Συναυλίες, 25 Προβολές, 6 Εικαστικές Εκθέσεις, Θερινό Σινεμά, Workshops, Παιδικό Πρόγραμμα, μέχρι και Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Παλιά Πόλη - Νέα Πόλη», δίνουν τη δική τους πινελιά στην πολύχρωμη διοργάνωση. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και το Fringe Agency Fair, όπου εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας (ιδρύματα, μουσεία, θέατρα κ.ά.) συμβουλεύουν προσωπικά τους καλλιτέχνες για τα έργα που προετοιμάζουν πυρετωδώς όλη αυτήν την περίοδο.
Το σύνθημα της έναρξης δίνουν την 1η Ιουνίου οι μοναδικοί Burger Project, με acoustic set, στο «Βρυσάκι». Τα μουσικά lives όμως δεν τελειώνουν εδώ. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Bellville, ο George Gaudyί κ.ά., θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από rock μέχρι πειραματική jazz, σύνολα κρουστών και όπερα, καλύπτοντας όλα τα γούστα.
Στις 3 και στις 30 Ιουνίου, η ατμόσφαιρα στην Πλάκα θα έχει κάτι από τον αέρα της σκάλας του Μιλάνου. Το Μεταπτυχιακό Τμήμα Όπερας του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταμάτη Μπερή, θα παρουσιάσει δύο βραδιές - αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Τζουζέπε Βέρντι, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Αλλά και το σινεμά γίνεται υπόθεση όλων, καθώς το «Βρυσάκι» μετατρέπεται σε θερινό κινηματογράφο, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, με κινούμενα σχέδια για τα παιδιά αλλά και ταινίες από όλο τον κόσμο για τους μεγάλους.
Παράλληλα, η καλλιτεχνική δραστηριότητα συναντιέται με ΜΚΟ και δίκτυα ενεργών πολιτών παρεμβαίνοντας στην καθημερινότητα με πρωτότυπα δρώμενα.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με διάφορες στρατηγικές χρηματοδότησης, όπως χορηγίες από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς μέχρι crowd funding, μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική, που ξεκίνησε από το εξωτερικό και έρχεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας, για να επιχορηγήσει τις δράσεις των μελών του Athens Fringe Network.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.