search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:07
MENU CLOSE

«Τσουχτερές» ποινές στους οδηγούς ταξί με αλλοιωμένα ταξίμετρα

01.06.2013 06:36
«Τσουχτερές» ποινές στους οδηγούς ταξί με αλλοιωμένα ταξίμετρα - Media

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε περίπτωση που εντοπίζεται ταξί με αλλοιωμένο ταξίμετρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης 3 μηνών

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε περίπτωση που εντοπίζεται ταξί με αλλοιωμένο ταξίμετρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπεται και ποινή φυλάκισης 3 μηνών, απόφαση που τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα.
Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε αυτόν που αποδεικνύεται ότι προσπορίζεται το όφελος. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση που προβλέπει μισθό τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται αφαίρεση αδείας και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ για όποιον εμπορεύεται, παραχωρεί, κατασκευάζει ή εγκαθιστά τέτοιου είδους αλλοιωμένα ταξίμετρα.
«Σε αυτά τα θέματα δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό. Έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του επιβάτη, έχουν να κάνουν με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως σύμφωνη με τις ρυθμίσεις αυτές είναι και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Πάντως σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα 58 ταξίμετρα που ελέγχθηκαν τα 27 βρέθηκαν να έχουν γίνει αντικείμενο καταδολίευσης.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, με άλλη απόφαση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπεται ότι η χρέωση για τις ξεναγήσεις τουριστών στα αστικά κέντρα θα γίνεται ως εξής: για τα πρώτα 20 λεπτά θα λειτουργεί υποχρεωτικά το ταξίμετρο, ενώ στη συνέχεια η χρέωση θα είναι κατ' ανώτερο 25 ευρώ. Σκοπός της ρύθμισης είναι επίσης να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνταν και κατά κύριο λόγο αφορούσαν τουρίστες.
Ακόμα, με ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμο για τα ΚΤΕΛ, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο, θα προβλέπεται ότι αυξάνεται σε 1 χρόνο από τους 3 μήνες το διάστημα κατά το οποίο δεν χάνεται η άδεια ταξί όταν ένα όχημα παραμένει ακινητοποιημένο. Τέλος μειώνεται σε 6 μήνες από 24, που ισχύει έως τώρα, το διάστημα κατά το οποίο κάποιος οδηγός πρέπει να κατέχει την απαραίτητη άδεια οδήγησης πριν υποβάλλει άδεια για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:06