search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:34
MENU CLOSE

Στην κόλαση του «Παραδείσου»

02.06.2013 21:00
Στην κόλαση του «Παραδείσου» - Media

Το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου ο 19χρονος Σαίντ Σάντσες Γκαρσία και ο 16χρονος Γέρζι Ορτίθ βγήκαν να διασκεδάσουν σε μπαρ του Μέξικο Σίτι. Όταν το πρωί της Κυριακής η μητέρα του πρώτου επικοινώνησε με τη μητέρα του δεύτερου για να δει αν είχε νέα τους, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου ο 19χρονος Σαίντ Σάντσες Γκαρσία και ο 16χρονος Γέρζι Ορτίθ βγήκαν να διασκεδάσουν σε μπαρ του Μέξικο Σίτι. Όταν το πρωί της Κυριακής η μητέρα του πρώτου επικοινώνησε με τη μητέρα του δεύτερου για να δει αν είχε νέα τους, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι δύο γυναίκες απευθύνθηκαν στις αρχές και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά τους είχαν απαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με άλλα εννιά άτομα από το μπαρ «Παράδεισος» στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ουδείς φάνηκε να είδε οτιδήποτε ή να ξέρει κάτι για αυτή την ομαδική απαγωγή. Το περίεργο είναι πως οι νεαροί εξαφανίστηκαν από κεντρικό σημείο της πόλης  στο φως της μέρας και ενώ λίγο πιο δίπλα από το μέρος όπου βρίσκεται το μπαρ γινόταν αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων καθώς και οργανωμένη βόλτα με ποδήλατα.

Μόνο ένας άνδρας που διέφυγες των απαγωγέων είπε στις αρχές ότι ξαφνικά σταμάτησαν δύο φορτηγάκια μπροστά στο μπαρ και από μέσα βγήκαν οπλισμένοι μασκοφόροι οι οποίοι πήραν με τη βία τα δύο παιδιά και άλλα εννιά άτομα.

Παρόλα αυτά η εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών κτιρίων και δρόμων δεν αποκαλύπτουν καμία περίεργη –και ανάλογη- δραστηριότητα. Η απαγωγή καλύπτεται από πέπλο ομίχλης και οι μητέρες των παιδιών θεωρούν ότι έχει να κάνει με τον πρότερο άτιμο βίο των πατεράδων τους.

Τόσο ο Αλεχάνδρο Σάντσες όσο και ο Χόρχε Ορτίθ εκτίουν ποινή φυλάκισης 23 ετών από το 2004 για διακίνηση ναρκωτικών, οργανωμένη συμμορία, εκβιασμούς, ληστείες και ανθρωποκτονία. Θεωρούνται μάλιστα από τα πιο σκληρά μέλη των φυλακών και όπως είναι φυσικό έχουν δημιουργήσει μπόλικους εχθρούς.

Οι αρχές της πόλης θεωρούν πάντως ότι πιθανόν να είναι μια κίνηση από οργανωμένο καρτέλ ναρκωτικών ώστε να διεισδύσει στη μαύρη αγορά της φτωχογειτονιάς του Τεπίτο. Μια περιοχή περίπου 150 τετραγώνων όπου ελέγχεται από τοπικές συμμορίες και στην οποία γίνεται διακίνηση παράνομων αγαθών.

Το περίεργο είναι πως μέχρι τώρα τα καρτέλ δεν έμπαιναν στην πρωτεύουσα αφού υπάρχει αστυνομική δύναμη 70.000 ανδρών και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κόσμο, γεγονός που αποτρέπει τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31