search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Χτυπούσε με σκεπάρνι το παραπληγικό παιδί του επειδή δεν… σηκωνόταν

04.06.2013 06:28
Χτυπούσε με σκεπάρνι το παραπληγικό παιδί του επειδή δεν… σηκωνόταν - Media

Είδαν τον πατέρα από το παράθυρο να φωνάζει στον παραπληγικό γιο του να σηκωθεί κι επειδή δεν τα κατάφερνε, τον χτυπούσε με σκεπάρνι στο σώμα και το κεφάλι!

Είδαν τον πατέρα από το παράθυρο να φωνάζει στον παραπληγικό γιο του να σηκωθεί κι επειδή δεν τα κατάφερνε, τον χτυπούσε με σκεπάρνι στο σώμα και το κεφάλι! Το ζευγάρι των γειτόνων του πατέρα, σοκαρίστηκε με το αποτροπιαστικό θέαμα, και κατήγγειλε όσα είδε. Η υπόθεση έφθασε στη δικαστική αίθουσα, με τον 53χρονο πατέρα να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετή αναστολή.

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2008, όταν οι γείτονες είδαν τον πατέρα να φωνάζει και να χτυπάει τον 24χρονο, τότε γιο του, ο οποίος μετά από πτώση, στα 8,5 του χρόνια, από τα νταμάρια, έμεινε παραπληγικός, μην μπορώντας ούτε να κινηθεί ούτε να μιλήσει… Ο πατέρας, ακολουθώντας μια «μέθοδο» επινόησής του, φώναζε και έβριζε επί μισή ώρα το παιδί του, για να το κάνει να σηκωθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αν και ο νεαρός κατέβαλε προσπάθειες.

Το ζευγάρι διαμαρτυρήθηκε και όταν ο πατέρας βγήκε από το σπίτι και κλήθηκε να απαντήσει γιατί χτυπάει το παιδί είπε ότι… του κάνει γυμναστική! Αυτά επανέλαβε το ζευγάρι και στο Δικαστήριο, με τον 53χρονο άνδρα να διατείνεται ότι είναι όλα ψέματα και πως οι γείτονες έχουν διαφορές μαζί του και θέλουν να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Παράλληλα είπε πως προσέχει το παιδί του, το πηγαίνει για φυσικοθεραπείες και γενικότερα το φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, καθώς παρά τις προσπάθειες του ζευγαριού, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση κι έτσι οι γείτονες κατέφυγαν στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων ν. Ηρακλείου «Δικαίωμα στη Ζωή – Όαση του Παιδιού» που με τη σειρά του έκανε παρέμβαση στην Εισαγγελία.

Ο πατέρας καταδικάστηκε από το δικαστήριο, ενώ ο γιος εξακολουθεί να ζει με την οικογένειά του.
 
Πηγή: cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:42