search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Τουρκία: Τρίτος διαδηλωτής νεκρός

05.06.2013 11:23
Τουρκία: Τρίτος διαδηλωτής νεκρός - Media

Ο Ετέμ Σαρισουλούκ, που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία(video). Νέα "προσεκτική" παρέμβαση των ΗΠΑ διά στόματος του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Ετέμ Σαρισουλούκ, ένας Τούρκος ακτιβιστής που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας, υπέκυψε στα τραύματά του όπως δήλωσε αντιπρόσωπος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα.

Ο διαδηλωτής, που είχε τραυματιστεί στην Άγκυρα, παρέμενε εγκεφαλικά νεκρός, όπως αναφέρει η Hurriyet.

Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό των διαδηλώσεων της τελευταίας εβδομάδας. Οι άλλοι δύο ήταν ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, ένας 22χρονος, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος σκοτώθηκε στην Αντιόχεια στις 3 Ιουνίου στη διάρκεια των συγκρούσεων και ο Μεχμέτ Αβαλίτας ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε πορεία στην Άγκυρα.

Το CNN Turk προβάλλει video από τη στιγμή του τραυματισμού του Ετέμ Σαρισουλούκ:

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας την Τρίτη να σεβαστεί τα δικαιώματα των πολιτικών αντιπάλων της
 
Μιλώντας στο Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο ανέφερε πως η Τουρκία έχει την ευκαιρία να καταστεί έως το 2023 μία από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, προσθέτοτνας όμως ότι «δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη δημοκρατία».

«Το μέλλον της Τουρκίας ανήκει στο λαό της Τουρκίας και κανέναν άλλο είπε ο Μπάιντεν συμπληρώνοντας ωστόσο πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσποιούνται ότι είναι αδιάφορες για το αποτέλεσμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39