search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:31
MENU CLOSE

Ο φοιτητής

05.06.2013 21:00
Ο φοιτητής - Media

Περήφανος εκπρόσωπος της νέας κινηματογραφικής σκηνής της Αργεντινής, ο Σαντιάγκο Μίτρε (μέχρι τώρα γνωστός ως σεναριογράφος για ταινίες του Πάμπλο Τραπέρο και άλλων) υπογράφει ένα ντεμπούτο που αιχμαλωτίζει…

Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε
Πρωταγωνιστούν: Εστεμπάν Λαμότε, Ρομίνα Πάουλα, Ρικάρντο Φελίξ
 
Περήφανος εκπρόσωπος της νέας κινηματογραφικής σκηνής της Αργεντινής, ο Σαντιάγκο Μίτρε (μέχρι τώρα γνωστός ως σεναριογράφος για ταινίες του Πάμπλο Τραπέρο και άλλων) υπογράφει ένα ντεμπούτο που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον, τοποθετώντας μια ίντριγκα πολιτικού θρίλερ σε πανεπιστημιακό περιβάλλον του Μπουένος Άιρες.
«Ο φοιτητής» του τίτλου είναι ο Ρόκε, που έρχεται από την επαρχία για να σπουδάσει στην πρωτεύουσα. Χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον για την ακαδημαϊκή του πρόοδο, ο νεαρός άνδρας περνά το χρόνο του περιπλανώμενος άσκοπα και φλερτάροντας με κορίτσια. Μια από αυτές θα είναι η Πάουλα, βοηθός καθηγήτριας όμορφη κι έντονα πολιτικοποιημένη. Για τα μάτια της ο Ρόκε θα στρατευτεί ενεργά στην πολιτική, για να καταλήξει να παίζει στα δάχτυλά του τους κώδικες της γοητείας, της πειθούς και της ανέλιξης στην ιεραρχία.
Ενσαρκωμένος με ένταση από τον Εστεμπάν Λαμότε, ο Ρόκε είναι ένας χαρακτήρας γνώριμος όσο κάθε οπορτουνιστής της πολιτικής, και συναρπαστικός όσο κάθε χαρισματική φιγούρα που καίγεται και τρέφεται από τις αντιφάσεις της. Με τη νευρώδη κάμερά του, ο Σαντιάγκο Μίτρε παρακολουθεί τη διαδικασία μαθητείας του ήρωά του ως ένα καλογραμμένο παιχνίδι ρόλων που δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Ένας λαβύρινθος από στρατηγικές, όπου δε μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα: όταν μια τέτοια σύλληψη είναι καλά εκτελεσμένη, τίποτα δε μπορεί να αποδώσει καλύτερα τα περίπλοκα νήματα της πολιτικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15