search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:41
MENU CLOSE

Επιστρέφει στη Τουρκία ο Ερντογάν

06.06.2013 07:56
Επιστρέφει στη Τουρκία ο Ερντογάν - Media

Επιστρέφει σήμερα από την τριήμερη περιοδεία του στο Μαγκρέμπ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία Τουρκία που οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με την αστυνομία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Επιστρέφει σήμερα από την τριήμερη περιοδεία του στο Μαγκρέμπ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία Τουρκία που οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με την αστυνομία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το «πνεύμα συμβιβασμού» που επέδειξε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της απουσίας του πρωθυπουργού δεν έχει αποδώσει.

Αντίθετα, η ένταση οξύνεται: Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρικτές του Ερντογάν στη Ριζούντα, την γενέτειρά του, επιτέθηκαν σε διαδηλωτές. Παράλληλα,  αντιπροσωπεία των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ επέδωσε λίστα αιτημάτων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με κυριότερο την καρατόμηση της αστυνομικής ηγεσίας και την ακύρωση των σχεδίων για το πάρκο Γκεζί. 

Αργά την Τετάρτη, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού στην Άγκυρα για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών στην πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της πόλη. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του Ταγίπ Ερντογάν, που αποτελεί το βασικό σύνθημα των διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Στην Κωνσταντινούπολη από το απόγευμα είχαν αρχίσει να συρρέουν και πάλι πλήθη στην πλατεία Ταξίμ, που αποτελεί την εστία των διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές αρχίζουν σταδιακά να σχηματοποιούνται σε ένα ρευστό και ασαφές κίνημα με αιτήματα και αξιώσεις μονιμότερης παρουσίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, θανάσιμα τραυματίστηκε χθες ένας αστυνομικός, όταν έπεσε από γέφυρα ύψους 5 μέτρων καθώς καταδίωκε διαδηλωτές. 

Η πλευρά των διαδηλωτών ήδη μετράει τρεις νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39