search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26
MENU CLOSE

Αμετακίνητος ο Ερντογάν – Νεκρός αστυνομικός

06.06.2013 12:41
Αμετακίνητος ο Ερντογάν - Νεκρός αστυνομικός - Media

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, όταν έπεσε από γέφυρα. Επιμένει ο Ερντογάν στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο πάρκο. Πτώση του Χρηματιστηρίου.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός από την Τηνυσία δηλώνει αμετακίνητος στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου στη θέση του Πάρκου.

Όπως είπε, εμμένει στα σχέδια «αναμόρφωσης» του πάρκου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, παρά τις αντιδράσεις.
 
Η δήλωση του Ερντογάν παρασύρει εκ νέου το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης καθώς εντείνονται η φόβοι για αδιέξοδο. Σημειώνει πτώση πάνω από 4%.

Ο Ερντογάν μάλιστα έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι «ομάδες τρομοκρατών» που έχουν κατηγορηθεί για πράξεις βίας «χειραγώγησαν» αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως περιβαλλοντική διαμαρτυρία, προσθέτοντας ότι ένας αριθμός ξένων υπηκόων έχει συλληφθεί…
 
Ο νεκρός αστυνομικός:

Ο αστυνομικός, Μουσταφά Σαρί, όπως αναφέρει η hurriyet daily news έπεσε από γέφυρα ύψους 5 μέτρων, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές που συμπαραστέκονταν στο «κίνημα διαμαρτυρίας του πάρκου Γκεζί». Σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία άλλοι τρεις άνθρωποι- όλοι τους διαδηλωτές- έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στην Τουρκία.

Οι «πιστοί μουσουλμάνοι»:

Σήμερα πάντως αναμένεται να επιστρέψει ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από την περιοδεία του στο Μαγρέμπ, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να κινητοποιήσει τους «πιστούς μουσουλμάνους».
 
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν οι πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές του τούρκου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:25