search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από ακροδεξιούς

07.06.2013 06:00
Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από ακροδεξιούς - Media

Ο νεαρός Γάλλος φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της Αριστεράς, που ξυλοκοπήθηκε από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο νεαρός Γάλλος φοιτητής, στέλεχος οργάνωσης της Αριστεράς, που ξυλοκοπήθηκε από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο 18χρονος Κλεμάν Μαρίκ ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά το ξυλοδαρμό που υπέστη το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι..

Εκατοντάδες νεαροί διαδήλωσαν στο Παρίσι κοντά στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση ο νεαρός φωνάζοντας συνθήματα ενώ οι φίλοι του εκφώνησαν ομιλίες αποτίοντας φόρο τιμής στο φοιτητή.

Άλλη μια διαδήλωση οργανώθηκε στο Καρτιέ Λατέν, την παραδοσιακή συνοικία των φοιτητών ενώ συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε ο Μερίκ και σε άλλες πόλεις.
 
Επτά ύποπτοι, έξι άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων είναι και ο φερόμενος ως αυτουργός του θανατηφόρου χτυπήματος. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι ύποπτοι αναγνωρίστηκαν μέσα από φωτογραφίες.

Ο φερόμενος ως δράστης στις πρώτες δηλώσεις του στο πλαίσιο της ανάκρισής του δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μαρίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτοι δραστηριοποιούνται γύρω από τον «πυρήνα της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας (JNR)», μίας ομάδας της άκρας δεξιάς. Ο επικεφαλής της JNR, Σερζ Αγιούμπ, αρνείται, ωστόσο, πως η ομάδα του εμπλέκεται στην υπόθεση. «Είναι απολύτως ψευδές» είπε στο AFP.

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε και αυτή τη δολοφονία και τόνισε ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στον σταθμό του Σεν Λαζάρ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:44