search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:12
MENU CLOSE

Νέες παρεμβάσεις σε πλοία από την ΠΕΝΕΝ για τα δεδουλευμένα – συλλήψεις ναυτεργατών

07.06.2013 06:48
Νέες παρεμβάσεις σε πλοία από την ΠΕΝΕΝ για τα δεδουλευμένα - συλλήψεις ναυτεργατών - Media

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση στο πλοίο «Πηνελόπη» προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – 2 συλλήψεις ναυτεργατών.

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση στο πλοίο «Πηνελόπη» προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Το πλοίο αναμενόταν να αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί από το λιμάνι της Ραφήνας για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Ωστόσο το πλήρωμα προχώρησε σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.
 
Οι επιβάτες αναχώρησαν για τους προορισμούς τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superferry» στις 8.30
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, μέλη του σωματείου πρόκειται να μεταβούν στο Λαύριο και να προχωρήσουν σε παρέμβαση στα πλοία «Aqua Maria» και «Ταξιάρχης», που αναχωρούν στις 12.00 για Ψαρά, Μεστά Χίου και στις 22.00 για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα αντίστοιχα.
 
Θα αναχωρήσουν κανονικά σήμερα τα πλοία «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE και «Αγ. Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια» από το λιμάνι του Πειραιά, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ στελέχη της ΠΝΟ. Παράλληλα, θα παρακολουθείται το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που έχουν δεσμευτεί έως το τέλος Ιουνίου να καταβάλουν τα δεδουλευμένα που οφείλουν στα πληρώματά τους.
 
Αν αυτό δεν γίνει, είναι πιθανό να υπάρξουν νέες δυναμικές παρεμβάσεις, ακόμα και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των παρεμβάσεων σε πλοία που δεν έχουν καταβάλει δεδουλευμένα σε ναυτικούς, η ΠΕΝΕΝ ωστόσο διαχώρισε τη στάση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ναυτεργάτες, συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας. Οι ναυτεργάτες, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη του πλοίου "Πηνελόπη". Οι συλλήψεις έγιναν παρουσία Λιμενάρχη και Εισαγγελέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:11