search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Στα Γιάννενα με «χορηγό» το Δημόσιο

07.06.2013 21:00
oldphotos1111370590052.jpg

Αυτήν την εποχή τα Γιάννενα είναι πανέμορφα. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και άρπαξαν την ευκαιρία για μίνι διακοπές – με χορηγό το ελληνικό Δημόσιο – με αφορμή το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Αυτήν την εποχή τα Γιάννενα είναι πανέμορφα. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και άρπαξαν την ευκαιρία για μίνι διακοπές – με χορηγό το ελληνικό Δημόσιο – με αφορμή το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η παρουσία εκπροσώπων του ΥΠΕΣ, φυσικά, ήταν απαραίτητη στο συνέδριο, αλλά ο αριθμός των υπηρεσιακών παραγόντων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: δέκα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου εκπροσώπησαν στα Γιάννενα την υπηρεσία.

Τα χρήματα που ενέκρινε η πολιτική ηγεσία για «έξοδα μετακίνησης εκτός έδρας» στους υπαλλήλους της άγγιξαν τα 4.600 ευρώ. Δηλαδή το μισό κονδύλι που διαθέτει όλο τον χρόνο το υπουργείο για μετακινήσεις εκτός έδρας του συνόλου των υπαλλήλων του. Το υπόλοιπο ποσό για… ώρα ανάγκης μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι 5.586,30 ευρώ.
Το επίσης ωραίο είναι ότι η εξόρμηση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου ήταν τετραήμερη (29.5-1.6.2013), ενώ το συνέδριο ήταν διήμερο: 30-31.5. Εδώ που τα λέμε, να μην προλάβεις να πεταχτείς και μέχρι το Πάπιγκο ή έστω μέχρι το Νησάκι της κυρα-Φροσύνης;
Το ΥΠΕΣ εκπροσώπησε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος παρέμεινε επί διήμερο (30-31.5) και για τη μετακίνησή του ξοδεύτηκαν, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, 100 ευρώ. Φαίνεται ότι οι υπουργοί είναι πλέον πολύ προσεκτικοί όταν πρέπει να χρεώσουν το Δημόσιο. Άλλωστε, εν όψει ανασχηματισμού, προσέχουν μη χαλάσουν την «εικόνα» για λίγα ευρώ.
Μαζί με τον Στυλιανίδη ταξίδεψαν στα Γιάννενα ένας οδηγός, τρεις συνοδοί και ένας δημοσιογράφος. Το κονδύλι για τους συνοδούς του υπουργού ήταν περίπου 180 ευρώ.
Φεύγοντας, όμως, ο Στυλιανίδης από τα Γιάννενα άφησε στο πόδι του τον γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη, που παρέμεινε επί τέσσερις ημέρες (29.5-1.6) με εγκεκριμένο κονδύλι 400 ευρώ. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, στο διήμερο – που για το ΥΠΕΣ έγινε τετραήμερο – συνέδριο της ΚΕΔΕ εκπροσώπησαν το υπουργείο, μαζί με τον υπουργό και τον γ.γ., 16 άτομα με κόστος περίπου 5.280 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως στο φετινό συνέδριο της ΚΕΔΕ κυριάρχησε το «καυτό» θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και ειδικότερα στους ΟΤΑ, που βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας. Το πρόβλημα είναι πως, παρ’ ότι τα πράγματα γίνονται όλο και δυσκολότερα και συνεχώς καταστρέφονται ζωές, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Πάντα υπάρχουν ευνοούμενοι που όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά και περνάνε καλά ανεξάρτητα από την κρισιμότητα της εποχής. Κοινώς: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:16