search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15
MENU CLOSE

Βόμβα στα νοικοκυριά

07.06.2013 21:00
oldphotosbouli-epitropi-paragogis-emporiou-ufupourgos-anaptuksis-athanasios-skordas-arxeiou1370591840.jpg

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, βάζοντας ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, βάζοντας ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών που εξαιτίας της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής αδυνατούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες.
Αυτό αποκαλύφθηκε κατά την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Όπως υποστήριξε, αν παραταθεί κι άλλο η περίοδος απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τότε αργότερα θα εμφανιστεί μεγάλο κύμα τέτοιων πλειστηριασμών. Τα όσα είπε στη Βουλή προσπάθησε να διασκεδάσει λίγο αργότερα ο υφυπουργός, εμμένοντας ωστόσο στην ουσία των απόψεών του και προδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Η δήλωση
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Βουλής «φούντωσε» η φήμη για επικείμενη άρση της απαγόρευσης των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας. Ο Θ. Σκορδάς με δήλωση που έστειλε στα ΜΜΕ υποστήριξε ότι «δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας». Ωστόσο επέμεινε στα όσα είπε στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι «ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων», κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει η πολιτική και η τακτική της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι το προστατευτικό καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, ανανεώνεται κάθε χρόνο από το 2009, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς αυτής της κατηγορίας από τις τράπεζες, αλλά όχι από το Δημόσιο, το οποίο διατηρεί αυτή τη δυνατότητα στο ακέραιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15