search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:18
MENU CLOSE

Η «Λαϊκή Συμμαχία» η απάντηση του Περισσού στα λαϊκά προβλήματα

08.06.2013 21:00
oldphotosaaaaa1370594808.jpg

Επιχειρώντας να διαψεύσει όσους πρόσφατα, με επίκεντρο τον προσυνεδριακό διάλογο, το κατηγόρησαν για «σεχταρισμό» και «απομονωτική» πολιτική, το ΚΚΕ, υπό τη νέα ηγεσία του Δ. Κουτσούμπα, ανανεώνει το κάλεσμά του προς τον λαό

Επιχειρώντας να διαψεύσει όσους πρόσφατα, με επίκεντρο τον προσυνεδριακό διάλογο, το κατηγόρησαν για «σεχταρισμό» και «απομονωτική» πολιτική, το ΚΚΕ, υπό τη νέα ηγεσία του Δ. Κουτσούμπα, ανανεώνει το κάλεσμά του προς τον λαό και τον καλεί σε συμπόρευση και συσπείρωση, «ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές».
Παρουσιάζοντας το σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», ο γενικός γραμματέας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το ΚΚΕ ανοίγει την υπόθεση της «Λαϊκής Συμμαχίας» στον λαό. «Απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό» είναι η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη κάλεσμα σε «φιλολογική» συζήτηση, αλλά για συζήτηση με «μαχητικό πνεύμα» για την οργάνωση της πάλης και την οικοδόμηση της «Λαϊκής Συμμαχίας» από τα κάτω προς τα πάνω.
Οι άξονες πάλης που αναδεικνύει το κάλεσμα και για τους οποίους το κόμμα εξαγγέλλει πρωτοβουλίες ενημέρωσης με σκοπό την ανάπτυξη της διεκδίκησης, αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις, το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών τομέων της οικονομίας (νερό, ορυκτός πλούτος, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενέργεια) αλλά και των μαζικών απολύσεων που εκτιμά ο Περισσός ότι θα τις συνοδεύσουν. Επίσης, τα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων, της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τα χαράτσια και τους νέους δυσβάστακτους φόρους, της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, κ.λπ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ επιμένει να διευκρινίζει ότι δεν προτείνει έναν ακόμη αγώνα «οπισθοφυλακής», αλλά καλεί σε έναν αγώνα που θα έχει «οδηγό και στόχο» τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, «η οποία, αναμφισβήτητα, είναι δεμένη με την πάλη για αποδέσμευση από την Ε.Ε., με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών τους συμβάσεων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων» κ.λπ. Είναι με ερωτηματικό πάντως ο χαρακτήρας των αγώνων στους οποίους καλεί το ΚΚΕ, καθώς στην εισήγησή του ο Δ. Κουτσούμπας ουσιαστικά εξέπεμψε μήνυμα απαισιοδοξίας όσον αφορά τη δυνατότητα των αγώνων να νικούν στο σήμερα, εφόσον το καπιταλιστικό σύστημα έχει χάσει τη δυνατότητα να πετά «ξεροκόμματα», δηλαδή να ικανοποιεί επιμέρους διεκδικήσεις. Όπως σημείωσε, ο «αρνητικός συσχετισμός δύναμης» βαραίνει παντού με αποτέλεσμα «να μην υπάρχει χρονική σύμπτωση στην πραγματοποίηση ενός αγώνα και στα αποτελέσματά του». Ρητώς βέβαια δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν μέσα στο κίνημα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:17