search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12
MENU CLOSE

Τουρκία: Στημένη φιέστα Ερντογάν καταγγέλλουν οι διαδηλωτές

07.06.2013 12:57
Τουρκία: Στημένη φιέστα Ερντογάν καταγγέλλουν οι διαδηλωτές - Media

Στημένη κυβερνητική υποδοχή με «μεταφερόμενους» υποστηρικτές του Τούρκου πρωθυπουργού καταγγέλλουν οι διαδηλωτές κάνοντας λόγο για ηγεμονική εμφάνιση Ερντογάν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στημένη κυβερνητική υποδοχή με «μεταφερόμενους» υποστηρικτές του Τούρκου πρωθυπουργού καταγγέλλουν οι διαδηλωτές κάνοντας λόγο για ηγεμονική εμφάνιση Ερντογάν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
 
Περίπου 10.000 υποστηρικτές της κυβέρνησης είχαν συγκεντρωθεί  αργά το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο «Κέμάλ Ατατούρκ» για να υποδεχθούν τον Ταγίπ Ερντογάν που επέστρεφε μετά από τετραήμερη περιοδεία στη Βόρεια Αφρική.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διαδηλωτών το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρωθυπουργό καθυστέρησε περίπου 5 ώρες να προσγειωθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότεροι υποστηρικτές της κυβέρνησης που σύμφωνα πάντα τις καταγγελίες, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο αεροδρόμιο από κρατικές υπηρεσίες.
 
Την ίδια στιγμή που τα τουρκικά media μετέδιδαν την φιέστα Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ βρίσκονταν περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές.
 
«Καμία δύναμη παρά μόνο ο Αλλάχ μπορεί να σταματήσει την άνοδο της Τουρκίας είπε ο Ερντογάν στο πλήθος που τον επευφημούσε, ζητώντας παράλληλα «να σταματήσουν αμέσως οι διαδηλώσεις»
 
«Μερικοί λένε: "Ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός μόνο του 50%', αλλά εμείς έχουμε πει ότι είμαστε υπηρέτες 76 εκατ. πολιτών», είπε.
 
Για μία ακόμη φορά υποστήριξε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.
 
Οι διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη για δέκατη συνεχή ημέρα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς με επικεφαλής την αντιπρόεδρο του ΚΕΑ, Μάϊτε Μόλα για να απευθύνει αλληλέγγυο χαιρετισμό στους ακτιβιστές που συμμετέχουν στην κατάληψη των πλατειών Ταξίμ και Γκεζίμ.

Επικρίσεις της Ε.Ε. στην Τουρκία:
 
«Η Τουρκία πρέπει να εξετάσει εάν η αστυνομία έκανε χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και να τιμωρήσει τους υπευθύνους για τέτοιες πράξεις», δήλωσε την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, μιλώντας σε διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη όπου παρευρέθη και ο Τούρκος πρωθυπουργός
 
«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι ένας νόμιμος τρόπος για κάθε είδους ομάδα ώστε να εκφράζεται εντός του πλαισίου μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Η υπερβολική χρήση βίας από πλευράς αστυνομίας δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», ανέφερε ο Στέφαν Φούλε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12