25/02/2020 14:48:27

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους συλληφθέντες ναυτεργάτες

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους συλληφθέντες ναυτεργάτες - Media
Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, διοργάνωσε  το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, με αφορμή τη σύλληψη των ναυτεργατών Νίκου Κροκίδη και Απόστολου Μπανάσιου, γραμματέα και ταμία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Οι δύο ναυτικοί συνελήφθησαν από λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας μετά από  προφορική εντολή του εισαγγελέα έξω από το πλοίο «Πηνελόπη» με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών καθώς είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζεται ότι «για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τις δεκάδες καταγγελίες».


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.