search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Ο Οτζαλάν χαιρετίζει τις διαδηλώσεις στην Τουρκία

08.06.2013 07:53
Ο Οτζαλάν χαιρετίζει τις διαδηλώσεις στην Τουρκία - Media

Τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία χαιρέτισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία χαιρέτισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

«Νομίζω ότι το κίνημα αντίστασης είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω», δήλωσε ο Αμπ.Οτζαλάν, σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)

Ο Οτζαλάν, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί φυλακή Ιμραλί, προειδοποίησε ότι ορισμένες ομάδες μπορεί να προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις διαδηλώσεις.

«Κανείς δεν πρέπει να αφήσει τον εαυτό του να χρησιμοποιείται από εθνικιστικούς κύκλους που τάσσονται υπέρ ενός πραξικοπήματος. Ο δημοκράτης, ο επαναστάτης, ο πατριώτης και οι προοδευτικοί κύκλοι δεν πρέπει να αφήσουν αυτό το κίνημα να ξεφύγει από την επιτήρηση τους» είπε. 

Όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη μεταξύ του PKK και της τουρκικής κυβέρνησης, ο ηγέτης του PKK ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο οι Κούρδοι ακολουθούν τη συμφωνία.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει από την πλευρά της, με την ίδια σοβαρότητα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες το Κουρδικό έχει μπει στο κάδρο των διαδηλώσεων, με Κούρδους να στηρίζουν τους διαδηλωτές και τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται και άτομα που «δεν επιθυμούν την επίλυση του Κουρδικού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:21