search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:40
MENU CLOSE

Άλλη μια «δίκαιη» δικαστική απόφαση

10.06.2013 04:47
Άλλη μια «δίκαιη» δικαστική  απόφαση - Media

Στην Κίνα η δικαιοσύνη λειτουργεί με τρόπους διαφορετικούς  από τις άλλες χώρες – τις περισσότερες τουλάχιστον.

Στην Κίνα η δικαιοσύνη λειτουργεί με τρόπους διαφορετικούς  από τις άλλες χώρες – τις περισσότερες τουλάχιστον.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης  συγγραφέας και ακτιβιστής Λιού Σιαομπό βρίσκεται στη φυλακή από το 2009 ως πολιτικός κρατούμενος με κατηγορίες περί σκευωρίας κατά του κράτους. Το «έγκλημα» του Σιαομπό είναι ότι θέλει να λειτουργήσει πραγματικά η δημοκρατία στην χώρα και όχι όπως βολεύει τις κεφαλές του κόμματος.

Η γυναίκα του, Λιου Σία, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από την ημέρα που ο άντρας της φυλακίστηκε και τώρα η εκδίκηση του κράτους απέναντι στους συγγενείς του Σιαομπό συνεχίζεται. Την Κυριακή, δικαστήριο της πόλης Σουαϊρού καταδίκασε σε 11ετή φυλάκιση τον γαμπρό του Σιαομπό, Λιού Χούϊ για απάτη ύψους 3 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 350.000 ευρώ).

Ο αδερφός της συζύγου  του Σιαομπό ήταν διευθυντής σε εταιρεία ακινήτων και κατηγορήθηκε ότι μαζί με ένα συνάδελφό του εξαπάτησε έναν υποψήφιο πελάτη.

Ο Χούϊ ήταν ελεύθερος με εγγύηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες  αλλά συνελλήφθη τον Ιανουάριο όταν μαζί με άλλους ακτιβιστές έσπασε τον κλοιό ασφαλείας των φρουρών προκειμένου να επισκεφτεί την έγκλειστη αδερφή του. Η Λου Σία ήταν έξαλλη με την απόφαση του δικαστηρίου και έκανε καυστικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους αλλά η αστυνομία φρόντισε να απομακρύνει τους εκπροσώπους του τύπου μετά από δύο λεπτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35