search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Μπλόκο για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

10.06.2013 10:52
Μπλόκο για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα - Media

Την έντονη αντίδραση των πολιτών αλλά και των δημοτικών παρατάξεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει στις 4 Αυγούστου πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα, με αφορμή την επέτειο από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά.

Την έντονη αντίδραση των πολιτών αλλά και των δημοτικών παρατάξεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει στις 4 Αυγούστου πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα, με αφορμή την επέτειο από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Έθνος οι τέσσερις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου Καλαμάτας («Λαϊκή Συσπείρωση», «Δίκτυο», «Αλλαγή» και «Πρωτοπορία») με αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Πολίτη, ζήτησαν μάλιστα το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Από τις τέσσερις παρατάξεις οι δύο πρώτες έχουν πάρει σαφή θέση εναντίον του φεστιβάλ ενώ οι άλλες δύο αν και ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν ανακοινώσει τη θέση τους.

Την ίδια ώρα η Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει καλέσει σωματεία και συλλόγους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αίτημα την αποτροπή του φεστιβάλ.
 
Εναντίον της διοργάνωσης τάχθηκε επίσης ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος, ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Ανακοινώσεις για το ζήτημα εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Διασάκος, Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος καθώς και το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών».

«Πρόκειται για ενέργεια που και μόνο η εξαγγελία της αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της κατοχής (1941-44). Αποτελεί πρόκληση για τους εκτελεσμένους στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, στο Νέδοντα, στη Μεγαλόπολη, στα Καλάβρυτα. Αποτελεί πρόκληση για τις οικογένειες των εκτελεσθέντων και κατατρεγμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στη Μεσσηνία και σ' ολόκληρη την Ελλάδα» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τέλος το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στον φασισμό, τον ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48