search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:14
MENU CLOSE

«Πραγματικός φίλος» ο Γιούνκερ, «αδελφός πρωθυπουργός» ο Σαμαράς

11.06.2013 09:07
«Πραγματικός φίλος» ο Γιούνκερ, «αδελφός πρωθυπουργός» ο Σαμαράς - Media

«Πραγματικό φίλο» της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του.

«Πραγματικό φίλο» της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του.
 
Κατά τον Αντώνη Σαμαρά, σε αυτήν τη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος για την Ελλάδα συνέβαλαν πρωτίστως οι θυσίες του ελληνικού λαού, η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η στήριξη σε δύσκολες ώρες από πραγματικούς φίλους, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. «Συγκρίνετε τι ήμαστε πριν ένα χρόνο, πού είμαστε σήμερα και πού θα είμαστε σε έξι μήνες από τώρα όταν θα αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ε.Ε.», είπε.
 
«Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014.
 
Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε: «Θέλησα να επανέλθω για να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση.» «Σήμερα πια κανείς δεν μιλά για Grexit», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
 
Χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «συνάδελφο και αδελφό πρωθυπουργό» και είπε ότι «κάθε δύο βράδια τηλεφωνούσα σε φίλους μου στην Ελλάδα για να μου περιγράψουν τι συνέβαινε στη χώρα. Χάρη στις επίπονες προσπάθειες και στο συνεχόμενο θάρρος που επέδειξε ο ελληνικός λαός μπορούμε να ατενίζουμε τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών που επέδειξαν πολύ μεγάλη ωριμότητα, πολύ μεγάλο θάρρος αποδεχόμενοι τις θυσίες που συμφωνήθηκαν»
 
«Παραμένουν προβλήματα και ιδίως της ανεργίας των νέων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που υποτιμάται και ιδίως στις βόρειες χώρες που δεν μπορούν να πουν ότι έχουν επιτελέσει το καθήκον τους ιδίως όταν 60% των νέων Ελλήνων είναι εκτός αγοράς εργασίας. Θα επιθυμούσα τα ποσά να χρησιμοποιηθούν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα», πρόσθεσε.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15