search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Οι εξελίξεις για την ΕΡΤ- Live το πρόγραμμα των εργαζομένων

12.06.2013 04:38

Xιονοστιβάδα διαμαρτυριών για το λουκέτο στην ΕΡΤ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, αλλά και στην περιφέρεια. Η ΕΡΤ εκπέμπει διαδικτυακά, από τον 902και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU. Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Xιονοστιβάδα διαμαρτυριών για το λουκέτο στην ΕΡΤ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, αλλά και στην περιφέρεια. Η ΕΡΤ εκπέμπει διαδικτυακά, από τον 902και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, στη διεύθυνση http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις επάλξεις και συνεχίζουν να μεταδίδουν πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.


Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

20:30 Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ επισκέφθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και μίλησε στους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει τον σταθμό.

«Δεχτήκατε μια επίθεση που δεν αφορά μόνο όλους εσάς. Ήταν μια επίθεση ενάντια στη δημοκρατία, στην ελεύθερη έκφραση, μια στοχευμένη επίθεση, που στόχο είχε την αυταρχοποίηση αλλά και την παράδοση του αγαθού της ενημέρωσης στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

20:00 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

17:42 Δυνάμεις των ΜΑΤ εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.

17:25 Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης δήλωσε στο Ποντίκι: «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δείχνει την αντίθεσή της με την απόφαση της κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από την ΕΡΤ συμμετείχαν 10.000 άτομα. Τα συμβούλια των Ενώσεων θα συνεδριάζουν συνεχώς μέχρι να παρθεί πίσω η απόφαση».

16:30 Στις 17:00 μεγάλη συναυλία στο Ραδιομέγαρο

15:40 Το Tele Bruxelles άλλαξε το σήμα του και έγραψε «ΕΡΤ Αλληλεγγύη»

15:32 Να συνεχίσουν την κατάληψη του κτηρίου της ΕΡΤ3 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν.
 
Επίσης, αποφασίστηκε να μεταδοθεί εκπομπή και να γίνει ένα νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στις 18:00, έξω από το κτήριο της ΕΡΤ3, όπως αναφέρει το seleo.gr.
 
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και συναυλία προκειμένου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και μέσα στη νύχτα.

15:10 Στις 17:00 η ΕΣΗΕΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

14:38 Aστυνομικοί μπήκαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη.

Σύμφωνα με το seleo.gr οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού ενημερώθηκαν για το γεγονός και κλείνουν τις πόρτες του κτιρίου.

 14:33 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή εμφάνιση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή, το απόγευμα

14:00 Την στιγμή που οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, πλην Χρυσής Αυγής, πληθαίνουν, το ρήγμα στην τρικομματική κυβέρνηση βαθαίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

13:40 Σχέδιο νόμου που ζητά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

13:30 Η Κομισιόν διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην απόφαση για να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

13:20 Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς και πρότασης νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε έκτακτη σύγκλησή της.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε: «1. H κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αντισυνταγματικά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.
2. H κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, με την υπογραφή των 18 βουλευτών, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να στηρίξουν την πρόταση μομφής».

12:45 "Οι δημοσιογράφοι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να σταματήσει το λουκέτο που έβαλε στην ΕΡΤ η τροϊκανή κυβέρνηση" δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης


12:40 Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15:00 θα πάει εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα αποκλειστούν από το διάδοχο σχήμα.

12:30 Ο Γ.Γ.του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους. Η υπόθεση της ΕΡΤ είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού»

12:20 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φτάνουν αυτή τη στιγμή έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου η οποία εκπέμπει ακόμα. Όπως αναφέρει το  flashnews.gr, εκφράζονται φόβοι από τους δημοσιογράφους ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ θα προσπαθήσουν να εκκενώσουν το κτίριο.

12:15 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, από την απεργία των ΜΜΕ θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Παράλληλα, απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο «λουκέτο» της ΕΡΤ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγή κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

11:30 Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου για το νέο φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης. Όπως προβλέπεται το νέο όνομα του φορέα είναι Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)

11:20 Τη δέσμευση ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει έως τα τέλη Αυγούστου ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Υποστήριξε, επίσης, ότι στον νέο φορέα θα προσληφθούν περίπου 1.200 άτομα.

11:15 Αρχίζει και μαζεύεται πάλι κόσμος έξω από το Ραδιομέγαρο απαντώντας στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ για συμπαράσταση.


 

11:10 Προσπάθειες για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του 902, μετά την χθεσινή διακοπή της ψηφιακής εκπομπής του σήματος του σταθμού από την DIGEA.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ, αργά το βράδυ της Τρίτης, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αναμεταδίδει ο 902 μέσω ραδιόφωνου, τηλεόρασης και portal.

11:00 Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν ότι αν δεν περάσει το νομοσχέδιο, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Την ώρα που γίνονται όλα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στις 14:00 στο Ιντερκοντινένταλ και αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…

10:55 Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με τον Φώτη Κουβέλη και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει από την πλευρά του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο θα ζητήσει να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

10:45 Στον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή η AIPS Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών) με θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητώντας την υποστήριξη και τη βοήθειά του.

10:20 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και στις 19:00 στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.

10:00 Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πύργου έχουν καταληφθεί από το προσωπικό της ΕΡΤ και πολίτες που βρίσκονται στο πλευρό τους στη μάχη για να καταργηθεί η απόφαση του κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας. Στις τέσσερις το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ανοιχτή σύσκεψη από φορείς και πολίτες, ενώ από το κτίριο της ΕΡΤ θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας.

09:50 Εισαγγελέας έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ζήτησε τα κλειδιά των βαν.

09:45 Τα ΜΑΤ βρίσκονται στον πομπό της ΕΤ3 στον Χορτιάτη και ζητούν να αποχωρήσουν οι τεχνικοί από το κέντρο εκπομπής.

09:00 Από τις 11 σήμερα το πρωί -και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων- θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου υπάρχει υποδομή της ΕΡΤ-ΕΡΑ. Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να μεταβούν στη Μεσογείων για συμπαράσταση.

08:45 Για τους φίλους των αθλητικών αξίζει να σημειωθεί πως ο τρίτος τελικός της Α1 Μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που κανονικά θα μεταδιδόταν από την ΕΡΤ, θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1.

08:30 Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο γιατί θεωρείται κατάληψη ενώ εάν δεν υπακούσουν όσοι μείνουν μέσα θα πάνε στο αυτόφωρο. Παρόλ' αυτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο κτίριο, ενώ εξακολουθούν να εκπέμπουν μέσω Διαδικτύου, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το κτίριο στην Αγία Παρασκευή βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.α.

08:00 Λίγο μετά το κατέβασμα των πομπών σε Υμηττό και Πάρνηθα από αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργήθηκε ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων, με χιλιάδες κόσμο να συρρέει έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Από τα μεσάνυχτα, ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτανε σχεδόν έως την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Κλειστά παρέμεναν και τα δύο ρεύματα της Μεσογείων.

Επίσης, έξω από το Ραδιομέγαρο βρισκόταν από το απόγευμα και ισχυρή αστυνομική δύναμη, όπως επίσης και έξω από το στούντιο στη Μουρούζη, καθώς και σε όλα τα γραφεία της ΕΡΤ ανά την επικράτεια. Από αργά το βράδυ ΜΑΤ υπήρχαν και στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη.

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, δημιουργήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες αντιδρώντες μαζεύτηκαν μετά τις 11 το βράδυ στην Λεωφόρο Στρατού, μπροστά στα γραφεία της ΕΤ-3.

Εδώ μπορείτε να δείτε το χρονικό των όσων συνέβησαν χτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:38