search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:15
MENU CLOSE

Τα διεθνή ΜΜΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

12.06.2013 06:29
Τα διεθνή ΜΜΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ - Media

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η απόφαση για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. 

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η απόφαση για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. 

Τα ξένα ειδησεογραφικά site BBC και Al Jazeera  κάνουν εκτενή αναφορά στην αρχική τους σελίδα, αναφέροντας πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας των πιστωτών της χώρας. 

«Η Ελλάδα γίνεται στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο.

Η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει πως πρόκειται για ένα από τα πλέον δραστικά μέτρα στη γραμμή της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ως όρος για τη διάσωσή της, και παράλληλα σημειώνει πως βαθαίνει τις ρωγμές στη συγκυβέρνηση με αμφότερους τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους να στηλιτεύουν την απόφαση.

 
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt γράφει πως «η αποτυχία στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ βάζει υπό πίεση την Ελλάδα και έτσι, για λόγους λιτότητας, κλείνει η κρατική ραδιοτηλεόραση». 
 
 «Η Ελλάδα κλείνει το κρατικό κανάλι για να δείξει αποφασιστικότητα» γράφουν οι αμερικανικοί New York Times, λέγοντας πως η ανακοίνωση της απόφασης ακολουθεί «την πίεση από τις πιστωτές της να μειωθεί η απασχόληση στο δημόσιο». 
Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για κλείσιμο, η οποία δεν απαιτεί την έγκριση των βουλευτών, είναι μέτρο τόσο της απελπισίας όσο και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για διαγραφή θέσεων εργασίας». 
 
Ανάλογη είναι και η προσέγγιση της ιταλικής Reppublica. «Η εκκωφαντική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά κατέστη δυνατή χάρη σε νομοθετικό διάταγμα που επιτρέπει λήψη τέτοιου είδους δραστικών μέτρων». 
 
«Για αυτό και πολλοί ερμηνεύουν την ξαφνική κίνηση της Αθήνας ενός είδους επίδειξη δύναμης του πρωθυπουργού, ο οποίος μετά την αποτυχία στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων -με την απόσυρση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ- χρειάζεται να επανεπιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους ως προσωπικότητα με σιδηρά γροθιά» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:14