search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

12.06.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Μαύρες οθόνες, μαύρες σελίδες. Η Τόσκα στο πάρκο Γκέζι. Gay pride festival: περήφανο και καλλιτεχνικό. Βλαχοπονηριά στο παρα-φεστιβάλ του Ηρωδείου. Το You tube παρέλυσε τον πιανίστα

Δελτίο καιρού: Μαύρες οθόνες, μαύρες σελίδες
Η Τόσκα στο πάρκο Γκέζι
Gay pride festival: περήφανο και καλλιτεχνικό
Βλαχοπονηριά στο παρα-φεστιβάλ του Ηρωδείου
Το You tube παρέλυσε τον πιανίστα
 
Βloοmsday:  Μια μέρα που κρατάει εκατό χρόνια. Στις 16 Ιουνίου, οι Δουβλινέζοι γιορτάζουν την «Ημέρα του Μπλουμ», μια από τις διασημότερες γιορτές της παγκόσμιας λογοτεχνίας,  καθώς ο συγγραφέας Τζέιμς Τζόυς τοποθέτησε τότε τη δράση του τιτάνιου έργου του «Οδυσσέας».
 
Ο  «Οδυσσέας» για αρχάριους. Το πιο σκανδαλώδες και πρωτότυπο έργο του 20ου αιώνα, ο «Οδυσσέας» του Τζόυς, ανήκει στα  πιο δύσβατα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.  Κι όμως, είναι άκρως διεγερτικό να το διαβάσει κανείς, αρκεί να απαλλαγεί από το άγχος της ανάγνωσης.
 
Όλα για τη Χίλαρι.  Το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου. Tο Time στους εκατό πιο σημαντικούς. Τέσσερις πρωταγωνίστριες από τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ κονταροχτυπιούνται για το ποια θα ενσαρκώσει ….τη Χίλαρι Κλίντον.
 
Ιστορικές κόντρες στο ελληνικό τραγούδι. Ο Βασίλης Τσιτσάνης έλεγε πως το τραγούδι «γλίτωσε τον κόσμο από τα ψυχιατρεία», θέλοντας να τονίσει ότι είναι η πιο διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας ενός καλλιτέχνη με το κοινό του. Ίσως γι’ αυτό η ιστορία του τραγουδιού είναι πάντα γεμάτη από ανταγωνισμούς, πάθη και μίση.
 
Καλοκαιρινές συναυλίες: Άρωμα γυναίκας. Από το κλασσικό ροκ της ατίθασης Πάτι Σμιθ μέχρι τις εμπορικές μπαλάντες της λαμπερής Λάνα Ντελ Ρέι, το φετινό καλοκαίρι φέρνει έντονο γυναίκειο άρωμα στην πόλη αλλά και απρόσμενες ελληνικές συνεργασίες.
 
Ο γύρος του κόσμου. Με μια ματιά τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της γής
 
Το διπλό πρόσωπο της Τουρκίας. Οι συνεχιζόμενες ταραχές στην Τουρκία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα ενός εθνικού διχασμού, και όλα θα κριθούν στο ζήτημα του προσώπου.  Η Τουρκία  θα πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξει αν θα κρύψει το πρόσωπό της πίσω από την μαντήλα ή αν θα το αφήσει στο φως.
 
Η περιπέτεια ενός ποιήματος. Σήμερα, εξαιτίας της κρίσης, πολλοί ποιητές τυπώνουν τα ποιήματά τους σε «δίφυλλα», όπως τον παλιό καιρό της παραδοσιακής χειροποίητης τυπογραφίας.
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Πριν τα μεσάνυχτα», «Το καρφί», «Η δασκάλα του πιάνο», «Jurassic Park 3d», «Δύο και δύο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:31