search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:12
MENU CLOSE

Στην Αθήνα ο Ίθαν Χόκ

12.06.2013 16:05
Στην Αθήνα ο Ίθαν Χόκ - Media

Ο Ιθαν Χόκ έφερε αέρα Χόλιγουντ για δύο μέρες στην Αθήνα. Βρίσκεται στα μέρη μας από χθές για την πρεμιέρα της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που έγινε το βράδυ στο Παλλάς.

Ο Ιθαν Χόκ έφερε αέρα Χόλιγουντ για δύο μέρες στην Αθήνα. Βρίσκεται στα μέρη μας από χθές για την πρεμιέρα της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που έγινε το βράδυ στο Παλλάς. Ήταν προγραμματισμένη για το Σινέ Θησείον, σύμφωνα με το CNN «το ωραιότερο σινεμά στον κόσμο», αλλά τα ακραία καιρικά, που τελικά δεν συνέβησαν..έστειλαν την πρεμιέρα στο «Παλλάς».
 
Μαζί με την συμπρωταγωνίστρια του, την Γαλλίδα Ζιλί Ντελπί, και φυσικά τον σκηνοθέτη Λικλέιτερ, ανέβηκαν τα σκαλιά του «Παλλάς» και έδωσαν λίγη από την λάμψη και την γκλαμουριά τους στο αθηναΐκό θέατρο. Σήμερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην Μεγάλη Βρετάνια. «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και έχουμε κάθε λόγο να ξανακάνουμε ταινία στην Ελλάδα», είπε ο Ίθαν Χόκ, λαμπερός και χαμογελαστός μέσα σε ένα κομψό γκρίζο κοστούμι. Άλλωστε κι όταν είχε ξανάρθει πριν λίγα χρόνια στα μέρη μας, συγκεκριμένα στην Επίδαυρο, όπου πρωταγωνιστούσε στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» που είχε σκηνοθετήσει ο Σάμ Μέντες, τριγυρνούσε με ένα φραπεδάκι στο χέρι, ξυπόλητος, φιλικός, και ενθουσιασμένος με το ελληνικό τοπίο.
 
Η ταινία αποτελεί το κλείσιμο της ρομαντικής τριλογίας, της ιστορίας του Αμερικανού Τζέιμς και της Γαλλίδας Σελίν, που γνωρίστηκαν στην Βιέννη πριν από 19 χρόνια («Πριν το ξημέρωμα»), έζησαν μια ημέρα γεμάτη έρωτα και αναμνήσεις στο Παρίσι πριν 10 χρόνια («Πριν το ηλιοβασίλεμα») και κατέληξαν διακοπές μαζί με τις δύο κόρες τους στην Πελοπόνησσο («Πριν τα μεσάνυχτα»). Η ταινία είναι ελληνικής συμπαραγωγής («Faliro House») του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και γυρίστηκε στα ωραιότερα μέρη της Μεσσηνίας.
 
Αυτό μάλιστα που τόνισε ιδιαίτερα ο Ίθαν Χόκ ήταν η καλή συνεργασία με το ελληνικό συνεργείο. «Αυτό και μόνο είναι ένας καλός λόγος για να ξαναέρθουμε». Ο Ίθαν Χόκ θα παραμείνει στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές με την οικογένεια του, ενώ η Ντελπί, ομολόγησε ότι έχει βάλει πολλά μέρη στο «μάτι», ίσως για το μέλλον: «Έλεγα ότι μου αρέσει πολύ η Μεσσηνία και μου απαντούσαν  «πού να δεις την Ιθάκη»». Και ο σκηνοθέτης, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ από την πλευρά του, δήλωσε ενθουσιασμένος που έκανε την ταινία εδώ. «Είμαι πολύ φίλος με την σκηνοθέτη Αθηνά Τσαγγάρη και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει ένας νέος ελληνικός κινηματογράφος που αποκτά παγκόσμια φήμη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:11