search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:00
MENU CLOSE

Τα ξένα ΜΜΕ συμπαρίστανται στην ΕΡΤ

13.06.2013 06:34
Τα ξένα ΜΜΕ συμπαρίστανται στην ΕΡΤ  - Media

Με πολλούς και έξυπνους τρόπους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν την συμπαράστασή τους στην ΕΡΤ.

Με πολλούς και έξυπνους τρόπους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν την συμπαράστασή τους στην ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικό το εξώφυλλο της γαλλικής Libération, η οποία σε μαύρο φόντο αναρωτιέται: Ποιος έσβησε την τηλεόραση;
«Μετά την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης στη μάχη κατά της λιτότητας, Αθήνα και Βρυξέλλες πετάνε η μία το μπαλάκι στην άλλη για το ποιος έχει την ευθύνη του μέτρου» γράφει η εφημερίδα.

Μαύρο εξώφυλλο και για την Humanité με τίτλο: «Ελλάδα: μαύρη οθόνη πάνω από τη δημοκρατία». 

Την ίδια ώρα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ΕΡΤ, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ARTΕ μετέδωσε την Τετάρτη πρόγραμμα στις 19:45, ώρα Γαλλίας, στα ελληνικά.


 

Και το βελγικό κανάλι Télé Bruxelles άλλαξε την Τετάρτη το σήμα του, κι εξέπεμπε με αυτό της… ERT Solidarite. Με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η οποία από την πρώτη στιγμή κάλυψε ευρύτατα το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Η κίνηση της κυβέρνησης φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα τη συζήτηση για το κατά πόσο είναι απαραίτητη η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οφείλουν να συνδυάζουν ποιότητα στην ενημέρωση και χρηστή διαχείριση» γράφει η εφημερίδα, αναλύοντας το πώς λειτουργούν οι δημόσιοι φορείς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15