search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση

13.06.2013 06:56
Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση  - Media

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τα σενάρια περί επικείμενων εκλογών. 

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, στις έξι το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και τα σενάρια περί επικείμενων εκλογών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προηγηθούν τηλεφωνικές επαφές.

Είναι ενδεικτικό πως, παρότι μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, οι Βενιζέλος και Κουβέλης επέμειναν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς δε δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, κάτι που θα οδηγούσε σε καταψήφιση και προσφυγή στις κάλπες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα δώσει χρόνο, μέχρι την προσεχή εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να φθάσει η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή, προκειμένου να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Σε αυτή τη γραμμή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα τηλεφωνικά με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι ζήτησαν δημοσίως την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης προκειμένου να ορίσουν συνάντηση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη, ανέφεραν πως «τα όσα λένε είναι σαν να μην έγινε ποτέ σύσκεψη την περασμένη Κυριακή».
Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, ο κ. Σαμαράς διαμηνύει ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι «μη αναστρέψιμη». Παράλληλα όμως συνομιλητές τους μεταδίδουν πως η πρόθεση του πρωθυπουργού δεν είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Το βράδυ της Τετάρτης, από το βήμα του ΕΒΕΑ, ο κ. Σαμαράς μίλησε για «συντεχνία» και θύμισε ότι κανείς δεν αντέδρασε όταν απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα όταν έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες αλλά και κομματικά ΜΜΕ.
Προσέθεσε επίσης πως η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά θα γίνει πραγματική Δημόσια Τηλεόραση.
Όπως είπε, τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ ενώ διευκρίνισε ότι αναφέρεται στα κυκλώματα που απομυζούσαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση.
«Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», πρόσθεσε.
Νωρίτερα και μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχαν ζητήσει συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με ανοικτή ΕΡΤ.
Ο κ. Βενιζέλος είχε καταστήσει σαφές πως αναμένουν την απάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του ανέφερε ότι η ΕΡΤ πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο: «Εξορθολισμός – Αναδιάρθωση  – Αναβάθμιση» με προϋπόθεση να παραμείνει ανοικτή η ΕΡΤ.
 
H απάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ:
«Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομιλία του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια, κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβουλών και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει
Eίπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας Παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52