search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:36
MENU CLOSE

Έλληνες του εξωτερικού στην Guardian: Σταματήστε τον πολιτιστικό βανδαλισμό

13.06.2013 07:18
Έλληνες του εξωτερικού στην Guardian: Σταματήστε τον πολιτιστικό βανδαλισμό - Media

Στη δημοσίευση επιστολής διαμαρτυρίας με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ προέβησαν χθες Τετάρτη, Έλληνες ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, που μένουν και εργάζονται στην Βρετανία

Στη δημοσίευση επιστολής διαμαρτυρίας με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ προέβησαν χθες Τετάρτη, Έλληνες ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, που μένουν και εργάζονται στην Βρετανία, καλώντας τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες των media σε όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν ενάντια σε αυτή τη χειρονομία πολιτιστικού βανδαλισμού από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, το κείμενο της επιστολής, το οποίο δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, έχει ως εξής:
«Η αιφνίδια απόφαση της αναστολής της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της απόλυσης 3.000 δημοσιογράφων και τεχνικών συνιστά την κορύφωση μίας σειράς από επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου.
Αυτή η συμβολική χειρονομία, όπως το έθεσε η κυβέρνηση σε ένα non paper, σημαίνει ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα εκμεταλλεύτηκαν τη χρηματοοικονομική κρίση ως πρόσχημα με στόχο να καταστρέψουν τη βασική πηγή αμερόληπτης πληροφόρησης και πολιτισμού στην Ελλάδα.
Οι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των media σε όλο τον κόσμο πρέπει να αντισταθούν σε αυτή τη χειρονομία πολιτιστικού βανδαλισμού».
Την επιστολή υπογράφουν οι:
Καθηγητής Costas Douzinas Birkbeck College, καθηγητής Joanna Bourke Birkbeck College, Maria Margaronis The Nation, Δρ. Dimitris Papanikolaou Oxford University.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15