search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους εργαζομένους της ΕΡΤ – Live αναμετάδοση του προγράμματος

13.06.2013 08:27

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ σε την όλη  Ελλάδα. Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της ΕBU και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο. Δείτε live το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ σε όλη την  Ελλάδα. Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της ΕBU και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο.

Η ΕΡΤ εκπέμπει διαδικτυακά, από τον 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, στη διεύθυνση http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις επάλξεις και συνεχίζουν να μεταδίδουν πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.


Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

21:05 Την Παρασκευή το πρωί, ο Πρόεδρος της ΕBU και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΑ αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 12.00 ο πρόεδρος της EBU (European Broadcasting Corporation) κ. Jean-Paul Philippot και η γενική Διευθύντρια του Οργανισμού κυρία Ingrid Deltenre θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 432)".

21:00 Συνεχίζεται η συναυλία στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κόσμος δεν έχει μειωθεί. Αξισημείωτη η παρουσία της νεολαίας.

20:25 Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το e mail του Γιάννη Στουρνάρα που απειλούσε με κυρώσεις όσους αναμεταδίδουν το σήμα της.

19:40 Αύριο στις 19:00 συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ των ορχηστρικών συνόλων της ΕΡΤ με τη συμμετοχή και άλλων συνόλων.

19:35 Μεγάλη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, όπως σε πολλές πόλεις της χώρας κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ

19:35 «Από το Υπουργείο Οικονομικών, διάδοχο της ΕΡΤ, εστάλη σήμερα επιστολή προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, κα. Ελένη Ράικου, με την οποία ζητείται η διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

19:30 Ο Γιάννης Κόκκος, ο Ελληνας σκηνογράφος και σκηνοθέτης που κυριαρχεί στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου με έδρα το Παρίσι και που μόλις χάρισε στην Αθήνα μια ονειρική παράσταση του Ιπτάμενου Ολλανδού του Βάγκνερ με την Εθνική Λυρική Σκηνή, εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.
 
Γράφει ο Γιάννης Κόκκος:
 
«Η απαράδεκτη, αλλοπρόσαλλη και αυταρχική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει τους εθνικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, φέρνει ένα νέο πλήγμα στη Δημοκρατία.
 
Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή την πράξη, που στερεί από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, την πληροφόρηση και την πολιτιστική σύνδεση με την χώρα τους».

18:11 Το διασωματειακό των εργαζομένων αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

17:47 Γεννηματά: Να αποσύρει αμέσως ο Στουρνάρας το email

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε σχέση με την απαγόρευση από τον Υπουργό Οικονομικών της αναμετάδοσης της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το μαύρο στην οθόνη σόκαρε και ενεργοποίησε τους Έλληνες πολίτες.
Αντί λοιπόν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ας ακούσουν τη φωνή της Δημοκρατίας και της λογικής. Το επόμενο βήμα θα είναι μήπως να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών τον εισαγγελέα στην EBU που επίσης αναμεταδίδει την ΕΡΤ;
Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα που όλοι οφείλουν να αντιληφθούν.Ναι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, με διάλογο στη Βουλή, με την ΕΡΤ ανοιχτή.Καλούμε τον κ.Στουρνάρα να αποσύρει αμέσως το επίμαχο mail  που απαγορεύει την αναμετάδοση της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ".

17:32 Καταγγελίες ΚΚΕ για απειλές προς εργαζόμενους:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,  η οποία  εφαρμόζει με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη» και κλιμακώνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:
"Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν μαχητική απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, στην κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Ανάμεσά τους  και οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν επιστρατευμένοι.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, τουλάχιστον δώδεκα απεργοί εκπαιδευτικοί, με το αιτιολογικό ότι είναι σε επιστράτευση,  αντιμετωπίζουν από τους προϊσταμένους τους  απειλές για υποχρεωτική αργία και διαθεσιμότητα.

17:06 Ως «σαφές βήμα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα και ως κίνδυνο στο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση», καταγγέλλουν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) και ο Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO).
 
Οι δύο οργανισμοί, που εδρεύουν στη Βιέννη, απευθύνουν διπλή έκκληση, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση και προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιδράσουν επειγόντως σε αυτό το «ανησυχητικό βήμα» της Αθήνας

17:00 Στον «αέρα» και πάλι το δορυφορικό ERT-Word, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

16:46 Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) από το χώρο της ΕΡΤ:
"Στερείται οποιαδήποτε δημοκρατικής νομιμοποίησης οποιαδήποτε εντολή εκκαθάρισης της ΕΡΤ.(…) Θα έλεγα σε όλα αυτά τα αρπακτικά να κάνουν ένα βήμα πίσω".

16:44 Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr τη θέση του εκκαθαριστή της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Διευθύνων σύμβουλός της, Γκίκας Μάναλης.

16:25 Καταγγελίες μέσω της ΕΡΤ πως η τροχαία σταμάτησε ιδιωτικό βαν αναμεταδόσεων στο ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρεται παρά το ότι δόθηκε άδεια από εργαζόμενο της ΕΡΤ να συνεχίσει την πορεία του προς την συγκέντρωση, η Αστυνομία το οδήγησε στη ΓΑΔΑ και τα  δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό οδηγούνται για εξακρίβωση στοιχείων.

Σημειώνεται πως στο χώρο της ΕΡΤ υπάρχει μεγάλος αριθμός βαν και τηλεοπτικών συνεργιών, ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

16:00 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε μήνυμά του στο twitter έγγραψε τα εξής: «Είναι ακατανόητο μία δημοκρατική χώρα να κλείνει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και να κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό».

15:55 Σύμφωνα με δημοσίευμα του typologies.gr αντιπροσωπεία της EBU  ( Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) έρχεται στην Ελλάδα ζητώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

15:50 Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Κουρουμπλής, προκειμένου να ζητήσουν να διενεργηθεί «επείγουσα διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την παράνομη διάλυση της ΕΡΤ και την αυθαίρετη διακοπή εκπομπής και αναμετάδοσης του σήματος στην επικράτεια και το εσωτερικό».

15:40  «Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με θάρρος, αποφασιστικότητα και ταχύτητα τα κακώς κείμενα στη δημόσια διοίκηση» ανέφερε στον Real fm κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης υποστηρίζοντας ότι η απόφαση «αναδιάρθρωσης» της EΡΤ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει με την ραδιοτηλεόραση σε λειτουργία.

«Όσες επιχειρήσεις μεταρρύθμισης έχουν γίνει αντιμετώπισαν τη λυσσαλέα αντίδραση όλων των οργανωμένων δομών στο εσωτερικό» είπε.

15:00 Για μηχανισμούς της κυβέρνησης που επιτίθενται στον τηλεοπτικό σταθμό «902» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα.
 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ «η DIGEA έκοψε στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ‘902’ που αναφερόταν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση» και προσθέτει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απειλεί με κυρώσεις τον σταθμό γιατί συνεχίζει να αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ.
 
Τέλος το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες «να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς του κράτους», τονίζοντας ότι «τα σχέδια φίμωσης του λαού, του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν θα περάσουν».

14:20 Ιστορικά σήματα της ΕΡΤ όπου μεταδίδονται στον κόσμο.

14:12 Αλέκος Αλαβάνος (επικεφαλής του «Σχέδιο Β’»)
«Η κυβέρνηση ήθελε να καταργήσει την κρατική τηλεόραση. Σήμερα πρώτη φορά βλέπουμε πως έχουμε τηλεόραση του Λαού.»

14:10 «Η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά τίποτα ούτε στην κρατική τηλεόραση ούτε στον Αντώνη Σαμαρά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μιλά για  «κρατικοδίαιτους υβριστές της Χ.Α που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση» και προσθέτει ότι «η Χ.Α δεν τους χρωστάει τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί μας χρωστάνε».


13:55 Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης της κρίσης σε βάρος τους, στα κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων.  Να γυρίσουν την πλάτη και στους νεόκοπους σωτήρες. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν στην άκρη της συμβιβασμένες εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να δυναμώσουν την λαϊκή συμμαχία και τις ταξικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και να ανοίξει εδώ και τώρα η ΕΡΤ».

13:45 Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα τεθεί το θέμα της ΕΡΤ μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων.

13:40 Πέφτει συνεχώς το σήμα της τηλεόρασης του 902 που μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ και ρεπορτάζ από την συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

13:25 Ξεπερνούν τις 10.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο.

13:05 Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα τελικά, στις 6 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

12:55 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας

12:41 Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Ραδιομέγαρο:

«Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης διότι η κυβέρνηση με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».

12:35 Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανέβασαν στο twitter το ακόλουθο μήνυμα για το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Συγκεκριμένα έγραψαν: «Σήμερα το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης. Η κυκλοφορία του είχε διακοπεί ξανά το '41 στην εισβολή των Γερμανών».

12:24 Επιστολή Χριστόφια στον Αντώνη Σαμαρά κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.

12:15 Για λόγους ασφαλείας οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν την είσοδο στο κτήριο του Ραδιομεγάρου. 

12:11 Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει γεμίσει το προαύλιο του Ραδιομεγάρου καθώς και η Μεσογείων από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ το απόγευμα.

12:10 Συνεδριάζει έκτακτα το μεσημέρι της Πέμπτης, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την παραπομπή για διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, λόγω αντιδημοσιογραφικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς.

12:05 Οι πρώτες φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στην ΕΡΤ

11:55 Απειλές για αυτοδίκαιη αργία σε καθηγητές που απεργούν καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και Σχολείων, επικαλούμενοι το καθεστώς επιστράτευσης των καθηγητών που ισχύει ακόμα, απείλησαν τους καθηγητές πως αν απεργήσουν θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους. 

11:40 Στη Θεσσαλονίκη, απεργοί συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Το ΠΑΜΕ κάνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το κτίριο της ΕΡΤ 3.

11:30 Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα συγκεντρωμένος στην Πάτρα.  Στην κινητοποίηση συμμετέχουν του Εργατικό κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενώ σε υψηλά ποσοστά ανέρχεται η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το www.patrastimes.gr. 

11:15 Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποιεί και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

11:00 Από τις 11 το πρωί έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων.
Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δίνει και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση.
«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο Δημόσιο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:18