search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:40
MENU CLOSE

Σύσκεψη των τριών τη Δευτέρα με «όμηρο» την ΕΡΤ

13.06.2013 11:28
Σύσκεψη των τριών τη Δευτέρα με «όμηρο» την ΕΡΤ - Media

Πινγκ πονγκ Βενιζέλου-Σαμαρά με όμηρο την ΕΡΤ μετά την απόφαση για κλείσιμο μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Πινγκ πονγκ Βενιζέλου-Σαμαρά με όμηρο την ΕΡΤ μετά την απόφαση για κλείσιμο μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενώ νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Βουλή διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να επιβάλλει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.
 
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί, basta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ρίχνει κυβερνήσεις, όπως άλλοι, σε μία αποστροφή με ιδιαίτερη αιχμή προς τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε, το κόμμα του είναι σύμφωνο με τις μεταρρυθμίσεις αλλά με κοινωνική συναίνεση και σεβασμό της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα για την ΕΡΤ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί στην αναδιάρθρωση του οργανισμού αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Ενδεικτικά ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο δεν μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής καθώς το σήμα του διεκόπη και παρεμποδίζεται στην εκπομπή του επειδή η τεχνική υποδομή του ταυτίζεται με αυτή της ΕΡΤ.
 
Η πτώση του σήματος της ΕΡΤ, το μαύρο στις οθόνες, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ως αποτέλεσμα να διακόπτεται και η δορυφορική εκπομπή,  δηλ. η επικοινωνία με τους αποδήμους, όπως και η μετάδοση του προγράμματος του ΡΙΚ στην Ελλάδα και πολλών έγκυρων ξένων σταθμών δημόσιου χαρακτήρα
 
«Αυτό συνέβη στην ΕΡΤ είναι ένας καταλύτης, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, πρόβλημα Δημοκρατίας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα το απόγευμα επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
 
«Του κάναμε την τιμή να αποδεχθούμε ότι θα είναι πρωθυπουργός, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους. Πρέπει να είναι μία κανονική κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο κ. Βενιζέλος και άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές αν ο πρωθυπουργός τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39