search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41
MENU CLOSE

Το Spiegel καταρρίπτει το μύθο της «ακριβής» ΕΡΤ

13.06.2013 12:36
Το Spiegel καταρρίπτει το μύθο της «ακριβής» ΕΡΤ - Media

Άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel καταρρίπτει τις κατηγορίες περί σπάταλης και ογκώδους ΕΡΤ.

Άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel καταρρίπτει τις κατηγορίες περί σπάταλης και ογκώδους ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συνολικό κόστος των δύο κρατικών σταθμών της Γερμανίας ARD και ZDF αγγίζει τα 8,7 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στα 109 ευρώ ανά κάτοικο, όταν στην Ελλάδα αντίστοιχα το ποσό κυμαίνεται στα 26 ευρώ. Ακόμη και αν συνυπολογιστεί ότι το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι περίπου το μισό σε σχέση με τη Γερμανία, κοστίζουν τα δημόσια γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης τα διπλάσια σε σχέση με τα ελληνικά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Και επειδή ενδεχομένως δεν πρέπει να συγκρίνεται η ΕΡΤ με ένα κράτος διαφορετικής έκτασης και πληθυσμού, στο άρθρο παρατίθεται ο προϋπολογισμός της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας(και τηλεόρασης) – Bayerischer Rundfunk, επειδή η Βαυαρία έχει 12,4 εκατ. κατοίκους και η Ελλάδα 11,3 εκατ.

Έτσι λοιπόν οι ανάγκες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας θα αγγίξουν τα 1.045 εκατομμύρια ευρώ, τρεισήμισι φορές παραπάνω από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Spiegel.

Στη συνέχεια, το άρθρο αντικρούει και την θεωρία περί υπεράριθμου προσωπικού στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στη Βαυαρική Ραδιοφωνία απασχολούνται 3.350 μόνιμοι υπάλληλοι και γύρω στους 1.500 ελεύθερους συνεργάτες, δηλαδή σύνολον σχεδόν 5.000 έναντι 2.600 που αριθμεί το προσωπικό του ελληνικού φορέα.
Σχετικά με το ZDF σημειώνεται πως έχει 8.000 άτομα μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, αναλογούν,  25 ευρώ ανά πολίτη αλλά δεν έχει ραδιόφωνο, όπως η ΕΡΤ.

Όσο για τις προσλήψεις, που γίνονται με πολιτικό μέσον, αυτό δεν αποτελεί σύμφωνα με το δημοσίευμα αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά συμβαίνει και στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:39