search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Νέα μπερδέματα για το ΠΑΣΟΚ

14.06.2013 13:24
Νέα μπερδέματα για το ΠΑΣΟΚ - Media

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ χρεώνοντας του ουσιαστικά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δίνοντας στη δημοσιότητα την πληροφορία, ότι με βάση ένα νόμο (4002/2011) που είχε ψηφίσει τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπήρχε το  άρθρο 66 με τον εύγλωττο  τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων», διευκόλυνε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ χρεώνοντας του ουσιαστικά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, δίνοντας στη δημοσιότητα την πληροφορία, ότι με βάση ένα νόμο (4002/2011) που είχε ψηφίσει τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπήρχε το  άρθρο 66 με τον εύγλωττο  τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων», διευκόλυνε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Στο συγκεκριμένο  άρθρο επισημαίνεται:

1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και

γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:

1) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και

2) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».

Αμήχανα αντέδρασε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, που  έσπευσε να απαντήσει στην ΝΔ με ένα επιθετικό αλλά αφηρημένο σχόλιο του :  «Ας αφήσουν τις γελοιότητες. Αν έτσι το αντιμετωπίζουν ας καταργήσουν την ΠΝΠ που πέρασαν και την ΚΥΑ και ας επαναφέρουν τον νόμο του 2011».

Το σχόλιο αυτό επικαλέστηκε και ο γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης μιλώντας  στον “Real fm 97.8” , που ανέδειξε το θέμα και συμπλήρωσε ότι ο «4002» είναι μια  απόφαση πλαίσιο, προκειμένου να δώσει ευελιξία  για συγχωνεύσεις και κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, συμπληρώνοντας όμως  ότι η κυβερνητική επιχειρηματολογία δεν στηρίχτηκε στο συγκεκριμένο νόμο και πως μέχρι τώρα έχει γίνει χρήση του νόμου για τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, ιδιωτικού δικαίου, δίνοντας για παράδειγμα τον ΙΓΜΕ.
 
Πάντως ο κ. Μανιάτης δεν κατόρθωσε να δώσει μια ακόμα πειστική εξήγηση γιατί κρατήθηκε μυστική η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο πατρικό του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη. Διατύπωσε το έωλο επιχείρημα ότι η χώρα δεν κυβερνιέται με τις κάμερες.
Ούτε και πίσω από κλειστές πόρτες με μυστικές συναντήσεις μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα κύριε Μανιάτη μου.
 
Γιατί ο πιεσμένος Σαμαράς, που δεν μέτρησε καθόλου τις εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις από το λουκέτο στην ΕΡΤ , διέρρευσε τη συνάντηση, φέρνοντας σε αμηχανία τους εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε προχτές να επιβεβαιώσει την άγνωστη  συνάντηση, συμπληρώνοντας ότι οι Βενιζέλος και Κουβέλης αποχώρησαν από αυτήν  θέτοντας την διαφωνία τους. Και προφανώς ο Σαμαράς κρίνοντας αλαζονικά το πολιτικό κλίμα τους έγραψε.
 
Οι δύο εταίροι δεν έπεισαν όμως γιατί μας ζάλισαν επί τρεις μέρες ότι θέλουν συνάντηση με το Σαμαρά για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν έθεσαν στη μυστική συνάντηση το θέμα βάζοντας επιτέλους μια  κόκκινη γραμμή για την επιβίωση της κυβέρνησης.

 Απλά «παραμυθιάστηκαν» ότι ο Σαμαράς δεν θα τους αδειάσει  κλείνοντας την ΕΡΤ και απειλώντας τους με εκλογές.
Και την πάτησαν….  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38