search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Προσοχή: Όχι γυμνοί κωλοτούμπες!

16.06.2013 09:25

Ο θίασος που ανέβασε το έργο, «Συγκυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος» που ξεκίνησε περίπου εδώ και ένα χρόνο, δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις.

Ο θίασος που ανέβασε το έργο, «Συγκυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος» που ξεκίνησε περίπου εδώ και ένα χρόνο, δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις.

Άντε λόγω καλοκαιριού, να ξεκινήσει μια τουρνέ στην επαρχία- ναι, στην επαρχία, όχι στην…περιφέρεια όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι, αγνοώντας την εγκατάλειψη από το κράτος που βιώνουν πολλές περιοχές της χώρας- προκειμένου να   βγάλει κάνα φράγκο, είτε από το πολιτικό χρηματιστήριο, είτε από το.. κανονικό. Δηλαδή, από κάποιες μπίζνες που είναι σε εξέλιξη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται: Μα εδώ, έπεσε ουρανός στο κεφάλι της κοινωνίας, με μέτρα που εξόντωσαν τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις, έκοψαν και αυτές τις ελάχιστες παροχές στα προγράμματα πρόνοιας και μπορεί να κατεβάσουν το έργο για το μαύρο στην ΕΡΤ;

Πως και τώρα έπιασε ο πόνος τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, όταν εδώ και μήνες, η αντιπολίτευση,-Αξιωματική και μη- τους έχει σούρει τα εξ αμάξης για την εφαρμογή του μνημονίου;

Είναι "το μαύρο της ΕΡΤ" πιο σημαντικό από όσα έχουν προηγηθεί εδώ και τόσους μήνες;

Φαίνεται πως είναι. Όχι γιατί, οι μεν έχουν αγανακτήσει για τα όσα συμβαίνουν στην δημόσια τηλεόραση, αφού τα περισσότερα σκάνδαλα, οι παράνομοι διορισμοί, υπέρογκες αμοιβές, βόλεμα "δικών τους" δημοσιογράφων και υπαλλήλων, έχουν γίνει από τους δικούς τους υπουργούς και κομματάρχες(ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και οι δε,βλέπουν ότι δεν μπορούν να καλύπτουν πλέον περιπτώσεις ανομίας με αντάλλαγμα στο να έχουν μια δυο θέσεις στο Δ.Σ και εδώ και χρόνια βολεμένους ορισμένους δημοσιογράφους της επιρροής τους( ΔΗΜΑΡ). Άσε δε, που κάποιες από τις μεγαλύτερες σπατάλες στην ΕΡΤ έγιναν από στελέχη  φιλικά διακείμενα στην ανανεωτική αριστερά…

Το "μαύρο" λοιπόν, τους έπεσε βαρύ, γιατί εκτός από την οθόνη της τηλεόρασης, ο Σαμαράς τους έριξε φούμο και  αλλού, μαυρίζοντας περισσότερο την εικόνα τους σε μια στιγμή που ο ίδιος απολάμβανε τιμές "Μεγάλου Τιμονιέρη" από τα ΜΜΕ που του επιφυλάσσουν και ρόλο  ως επικεφαλή  της "μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης"…

Τους έριξε φούμο:

– Στην συμφωνία τους για τον τρόπο διακυβέρνησης. Η λογική του "εγώ κυβερνώ και εσείς με στηρίζετε" με  πάση θυσία και κόστος, έπεσε βαρύ στον Βενιζέλο και στον Κουβέλη. Στον καθένα, για τους δικούς του λόγους.

– Στην (ουσιαστική) ενημέρωση στο τι είδους συμφωνίες γίνονται στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Αυτό που λέμε "ασημικά του κράτους"(ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικό, Αστέρας, Αεροδρόμια, Λιμάνια, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΥΑΘ)

– Στην "διείσδυση" του Σαμαρά στις παρυφές όμορων πολιτικών χώρων ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- για συνεργασίες με στελέχη, με στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ εν όψη εκλογικών αναμετρήσεων( ευρωεκλογές, Αυτοδιοίκηση, και στο βάθος οι εθνικές.)

Ο Μιτεράν, είχε πει ότι " η πολιτική είναι διαχείριση των συμβόλων".

Στο επίπεδο των συμβολισμών, ο Σαμαράς τους είχε κερδίσει από την πρώτη μέρα της συγκυβέρνησης.

Ο βλακώδης χειρισμός στην υπόθεση της ΕΡΤ, σε συνδυασμό με το νεφελώδες τοπίο για την επόμενη μέρα στην δημόσια τηλεόραση, χωρίς την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου σχεδίου, έβγαλε το φύλλο συκής από τον Βενιζέλο και από τον Κουβέλη. Και οι δυο, ο καθένας για τους λόγους του, δεν επιθυμούν να μείνουν γυμνοί.

Τώρα, αν λόγω καλοκαιριού επιθυμούν να κάνουν λίγο… πολιτικό γυμνισμό και να εκτεθούν λίγο παραπάνω, θα το διαπιστώσουμε στην σύσκεψη των αρχηγών.

Μόνο ας προσέξουν. Δεν είναι ασφαλές να κάνεις κωλοτούμπες, χωρίς φύλλο συκής!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59