search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:16
MENU CLOSE

Όλες οι εξελίξεις για την ΕΡΤ – Live το πρόγραμμα

17.06.2013 06:40

Περιορισμένης κλίμακας λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας, προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.
Δείτε Live το πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

Περιορισμένης κλίμακας λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας, προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορείτε να δείτε εδώ, όσο το επιτρέπουν οι τεχνικές συνθήκες.
 

Δείτε εδώ ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΤ3

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ εκπέμπει εδώ: http://www2.media.uoa.gr/radio/

21:15 Κλειστή η Μεσογείων στο ρεύμα προς Σταυρό λόγω της συγκέντρωσης αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

20:28 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας

19:30 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Στη συγκέντρωση παρευρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

φωτο: 902.gr

18:15 «Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αυτός ο τρόπος που έγινε είναι αυταρχικός και αντιδημοκρατικός», δήλωσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, μιλώντας από το στούντιο της ΕΡΤ.
«Αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι τελείως απαράδεκτο. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν στάση», είπε ο κ. Μπεντίτ.

17:11 Αποκλειστικά στην Αθήνα εναπόκειται ο χειρισμός του κλεισίματος της ΕΡΤ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ.

Όπως ανέφερε, «στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή η Αγγέλα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, η καγκελάριος του εξέφρασε το σεβασμό και την υποστήριξή της για τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες. Ο τρόπος και τα μέσα που υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις είναι όμως θέματα της ελληνικής κυβέρνησης».

15:55 Η γενική γραμματέας της European Broadcasting Union (EBU), Ίνγκριντ Ντελτάρ, καταδίκασε σήμερα τις απειλές της ελληνικής κυβέρνησης για νομικές κυρώσεις κατά των διαχειριστών δορυφορικών μεταδόσεων που μεταφέρουν το σήμα της ΕΡΤ στην Ευρώπη και την Ασία.
 
"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τις απειλές και να αποκαταστήσει την μετάδοση κρατικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο", ανέφερε η κυρία Ντελτάρ.
 
Όπως ανέφερε, οι απειλές έρχονται σε αντίθεση με τις προτάσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά την Παρασκευή να επανέλθει συγκεκριμένη ροή προγράμματος στην κρατική τηλεόραση. "Είναι ένα ακόμη πλήγμα για την ελευθερία έκφρασης, τη μετάδοση της πληροφορίας και τον πλουραλισμό των μέσων στην Ελλάδα", συμπλήρωσε.   

15:40 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να αναστείλει για τις επόμενες 24 ώρες την απεργία που συνεχίζεται σε όλα τα ΜΜΕ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η αναστολή της απεργίας ισχύει έως την Τρίτη, 15:00

14:40 Έκκληση για υπευθυνότητα απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, εν όψει της σημερινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Αμστερνταμ, η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών. Συμπλήρωσε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη, είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της Ε.Ε..

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

14:00 Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΣΗΕΑ και προσωπικά στον πρόεδρό της Δ. Τρίμη με ανακοίνωσή της με αφορμή την απεργία στα ΜΜΕ. « Το μόνο που μένει να κάνει ο κ. Τρίμης και η παρέα του, είναι να απειλεί όσους δημοσιογράφους δεν εμφανίζονται με την παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και των “συντρόφων” του, ότι θα τους στείλει στα γκουλάγκ», αναφέρει η ανακοίνωση.

13:50 Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας στη Digea. Φωτογραφίες από @Δρομογράφος

13:45 Το ΚΚΕ  με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση και την DIGEA «που από το πρωί εκπέμπει σήμα της νέας εταιρίας ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ».
«Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

13:40 O βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και οι τεχνικοί της ΕΡΤ υπέβαλαν μήνυση για διάρρηξη στο κτίριο της ΕΡΤ Μεσσηνίας.

13:35 Υπόμνημα – φωτιά 15 σημείων για την ΕΡΤ.

12:50 Προσφυγή κατά της Ένωσης Συντακτών, της Ένωσης Τεχνικών, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ υπέβαλαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

12:40 Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη τεχνικός της ΕΡΑ Ηρακλείου, ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

12:35 «Σε έναν ασθενή που χρειάζεται θεραπεία, δεν μπορεί να επιλέγεις ως μέσο σωτηρίας την ευθανασία», σχολίασε για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

12:30 Για παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και τις ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση βουλευτών του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ομαδική απόλυση των εργαζομένων της.

12:15 Στις 16:00 ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα επισκεφτεί την ΕΡΤ.

11:50 Η Moody's αναφέρει σε έκθεσή της ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το σήμα της κρατικής τηλεόρασης απειλεί την κυβερνητική συνοχή, Την κρίνει μάλιστα ως «πιστωτικά αρνητική» (credit negative), όπως και την εξέλιξη του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ.

11:45 Παράνομα εκπέμπεται το σήμα της ΝΕΡΙΤ από την Digea, όπως καταγγέλλει ο τεχνικός της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης. Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και λίγες ώρες η ψηφιακή πλατφόρμα της Digea φιλοξενεί στα κανάλια της για πρώτη φορά το σήμα της ΝΕΡΙΤ. Στην συχνότητα 52 του ψηφιακού σήματος, που αρχικά εξέπεμπε η ERT, εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ.

11:25 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της DIGEA προγραμματίζεται για σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό Προαστιακού «Κηφισίας».

10:45 «Επιτέλους ένας πολιτικός τόλμησε να κλείσει ‘το μαγαζί του’ -όπως έλεγε διαχρονικά η κοινωνία για την εκάστοτε κυβέρνηση- αλλά ταυτόχρονα έκλεισε και το μαγαζί του Κουβέλη, του Βενιζέλου, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κομμάτων, γιατί όλα τα κόμματα διαχρονικά βόλευαν τα παιδιά τους στην ΕΡΤ» ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Φωτεινή Πιπιλή.

10:30 Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα: «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία» θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 20:00 ο ΣΥΡΙΖΑ.

9:00 Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέροντας ότι «συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας τα στελέχη τους από τις τηλεοπτικές εκπομπές, ώστε να μην ακουστεί η αλήθεια».
 
«Τόσο φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί το πάρτι της ΕΡΤ; Τόσο φοβούνται το διάλογο;», διερωτάται σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «μετά από έξι μέρες σιωπής και κατευθυνόμενης προπαγάνδας ήρθε η ώρα να ακουστεί στα Μέσα Ενημέρωσης και η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13