search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ

17.06.2013 06:45
Εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ - Media

Από το πρωί της Δευτέρας οι ψηφιακοί τηλεοπτικοί δέκτες εντοπίζουν έστω και με μαύρη οθόνη, στα κανάλια 48 και 52 UHF, το σήμα του νέου δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, της ΝΕΡΙΤ. Από την πλευρά τους το Συντονιστικό δημοσιογράφων της ΕΡΤ χαρακτηρίζει ως «νέα συνταγματική εκτροπή» την εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από την DIGEA.

Από το πρωί της Δευτέρας οι ψηφιακοί τηλεοπτικοί δέκτες εντοπίζουν έστω και με μαύρη οθόνη, στα κανάλια 48 και 52 UHF, το σήμα του νέου δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, της ΝΕΡΙΤ.
 
Για «παράνομη εκπομπή «επάνω» στο σήμα της πειρατικής, σύμφωνα με την κυβέρνηση ΝΕΤ» κάνουν λόγοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι «αυτό έχει συμβεί χωρίς να έχει κυρωθεί η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να έχει έρθει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ, χωρίς να έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νομοθετήματος.»

«Νέα συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζει το Συντονιστικό δημοσιογράφων της ΕΡΤ την εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από την DIGEA.
 
«Χωρίς σύσταση εταιρείας, παρά μόνο με εξαγγελίες, πώς ανεβάζουν το λογότυπό της; (…) Είναι δυνατόν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπως διαρρέεται, να μεταδοθεί από έναν παράνομο τηλεοπτικό δίαυλο;», διερωτώνται οι δημοσιογράφοι.
 
Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα» και «να επιδείξει πυγμή απέναντι όχι μόνο στους κυβερνητικούς εταίρους που προσέρχονται απόψε στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με θέση ‘ανοιχτή ΕΡΤ’ αλλά και απέναντι σε όλους αυτούς τους πολίτες που καθημερινά μέσα από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής και στις πλατείες των πόλεων όλης της χώρας ζητούν επίμονα να μπουν τίτλοι τέλους στη δημόσια ενημέρωση».
 
«Προσπαθούν να κλείσουν έναν ιστορικό οργανισμό και να τον αντικαταστήσουν με ένα άλλο που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ούτε εντός, ούτε εκτός συνόρων» τόνισε ο απολυμένος πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.
 
Όπως τόνισε η EBU εξακολουθεί να υποστηρίζει σθεναρά στην ΕΡΤ μετά και την πρόσφατη νέα διακοπή του σήματος, κάτι που πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της εταιρείας που συνεργαζόταν με την EBU στο Τελ Αβίβ. Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει αυτό ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ προσκόμισε με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης έγγραφο ότι δεν υπάρχει πλέον η ΕΡΤ.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε για το θέμα την παρακάτω ανακοίνωση:
 
«Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά.
 Πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού. Παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφισθεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της.
 Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο. Την απάντηση θα την δώσει ο λαός μας».

Το θέμα της εκπομπής του σήματος κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης γράφοντας στο twitter: «Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea, είναι παράνομη. Η ίδρυσή της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά – Καναλαρχών στη Βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον τεχνικό της ΕΡΤ, Νίκο Μιχαλίτση, το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα από την Digea. Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16