search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Προβάδισμα ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

17.06.2013 07:58
Προβάδισμα ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση - Media

Το πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώθηκε κάτω από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ αλλά και από τις διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Το πολιτικό κλίμα όπως αυτό διαμορφώθηκε κάτω από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ αλλά και από τις διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Metrisi για το parapolitika.gr.
 
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 20.5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10.2%, το ΚΚΕ με 5.7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5.2%, το ΠΑΣΟΚ με 5.1%, η ΔΗΜΑΡ με 4.8%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4.5% των ψηφοφόρων ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 23.1%.
 
Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία το 78.9% των σημερινών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντά πως πρέπει να την εξαντλήσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των σημερινών ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ φτάνει το 61.5%. Επίσης υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 87.2% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
 
Τέλος στο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 36,8% των ψήφων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας  το 25.9%. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12