28/11/2020 17:55:24
17.6.2013

Οι New York Times για τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Οι New York Times για τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη - Media
Mε τίτλο «Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται σε μια προσπάθεια να διασώσουν την κυβέρνηση» οι New York Times περιγράφουν  το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό και θεωρούν ότι: «Οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα παγώσουν τα δάνεια διάσωσης».
 
Στο άρθρο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι ηγέτες της όλο και πιο εύθραυστης κυβερνητικής συμμαχίας συναντώνται για να κλείσουν το ρήγμα που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση. Περιγράφει τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, αναφέροντας ότι οι διαφωνίες κλιμακώθηκαν το Σαββατοκύριακο, όταν ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή» (όπως τη χαρακτήρισε) ΕΡΤ και είπε ότι το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει, το δίλημμα είναι ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων.
Επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε επίθεση από το ΠΑΣΟΚ που του καταλόγισε πρόωρους προεκλογικούς τόνους και από τη ΔΗΜΑΡ που χαρακτήρισε εμπρηστική την ομιλία του.
 
Οι New York Times αμφιβάλλουν, όπως γράφει το άρθρο, για το αν Βενιζέλος και  Κουβέλης επιδείξουν πολιτική βούληση να διατηρηθεί η λειτουργία της κυβέρνησης και λύσουν τις διαφορές τους με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.