search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33
MENU CLOSE

Όλα για τη Χίλαρι

17.06.2013 21:00
Όλα για τη Χίλαρι  - Media

Το περιοδικό «Forbes» τη συμπεριέλαβε στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου. Tο «Time» στους εκατό πιο σημαντικούς. Τέσσερις πρωταγωνίστριες από τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ κονταροχτυπιούνται για το ποια θα ενσαρκώσει… τη Χίλαρι Κλίντον

Το περιοδικό «Forbes» τη συμπεριέλαβε στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου. Tο «Time» στους εκατό πιο σημαντικούς. Τέσσερις πρωταγωνίστριες από τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ κονταροχτυπιούνται για το ποια θα ενσαρκώσει… τη Χίλαρι Κλίντον

Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέσικα Τσάστεϊν, Ριζ Γουίδερσπουν και Αμάντα Σέιφριντ είναι οι δημοφιλέστερες υποψήφιες για τον πολυπόθητο ρόλο. Τελευταία στιγμή στη λίστα προστέθηκε και το όνομα της Βρετανίδας Κάρεϊ Μάλιγκαν. «Είναι όλες τους υπέροχες ηθοποιοί. Είμαστε πολύ τυχεροί που πραγματικά καλοί ηθοποιοί ενδιαφέρονται για τους ρόλους αυτούς» δήλωσε στoν βρετανικό Τύπο ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πόνσολντ, του οποίου η ταινία «The Spectacular Now» διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς.
Η 65χρονη Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον είναι, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ιδρύματος Quinnipiac, το πιο δημοφιλές πρόσωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με θετικές γνώμες που ξεπερνούν το 60%.

Μια ταινία για τα νεανικά της χρόνια
Για τη δυναμική Αμερικανίδα πολιτικό ο δρόμος για τον προεδρικό θώκο είναι ανοιχτός, αφού κατάφερε και αποχώρησε εθελοντικά από το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αποφύγει την κατάθεσή της στο Κογκρέσο για το θέμα της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και της ελλιπούς προστασίας της διπλωματικής αποστολής στη Λιβύη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή. Μπορεί η Χίλαρι να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, ωστόσο η βιογραφική ταινία για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της στην πολιτική έχει ήδη εξάψει το ενδιαφέρον του κοινού.
«Ανεξάρτητα με το πώς αισθάνονται για την πολιτική που ασκεί, κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητά της, την εξυπνάδα της, αλλά και την ενέργεια που έχει» δήλωσε ο σκηνοθέτης για τη Χίλαρι Κλίντον. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το πατρικό όνομα της Χίλαρι, καθώς η ταινία εστιάζει στα νεανικά χρόνια της, τότε που αναγκάστηκε να κάνει τη μεγάλη επιλογή: να αφήσει στην άκρη τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει την υποψηφιότητα και προεδρία του Μπιλ.  «Η ταινία “Ρόνταμ” είναι το ταξίδι μιας γυναίκας που έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στις προσωπικές της επιθυμίες και τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες – και τα δύο στην κυριολεξία την πήγαν χιλιάδες μίλια μακριά, επειδή ο Μπιλ δεν ήθελε να φύγει από το Αρκάνσας και εκείνη δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Ουάσιγκτον, περιφέρεια της Κολούμπια» είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο σεναριογράφος Γιουνγκ Ιλ-Κιμ.

Ήθελε να γίνει αστροναύτης
Μία από τις αγαπημένες ηρωίδες της νεαρής Χίλαρι Ρόνταμ ήταν η Μάργκαρετ Τσέιζ Σμιθ, γερουσιαστής από το Μέιν, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη και στα δύο σώματα του Κογκρέσου. Η πρωτότοκη κόρη του Χιου και της Ντόροθι Ρόνταμ ήταν ένα κορίτσι όλο ενέργεια, που στην εφηβεία του ήθελε να γίνει αστροναύτης. Όταν η NASA την απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν γίνονται δεκτές γυναίκες, η Χίλαρι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Εγγράφεται στο Κολέγιο Γουέσλεϊ, όπου διετέλεσε αρχικά πρόεδρος της ρεπουμπλικανικής παράταξης του κολεγίου. Ο θάνατος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το 1968, θα επηρεάσει τις ιδέες της και θα αλλάξει τη ζωή της.

Με φόρα από το «Γουότεργκεϊτ»
Στην ηλικία των 18, η νεαρή Ρόνταμ γοήτευε τους συνομήλικούς της με την έντονη προσωπικότητά της. Το 1969 ήταν μία από τις 27 γυναίκες που κατάφεραν να μπουν στη Νομική Σχολή του Γιέιλ. Εκεί γνώρισε τον Μπιλ Κλίντον. Εκείνος είναι γοητευτικός και φιλόδοξος. Εκείνη σοβαρή και μετρημένη. «Παρατηρούσα ότι με κοιτούσε συνεχώς και ήταν τρομερά γοητευτικός, όπως εξακολουθεί να είναι. Τότε του είπα: Θα πρέπει να συστηθούμε» αποκάλυψε η Χίλαρι, πριν από μερικά χρόνια, σε εκπομπή για το αραβικό δίκτυο MBC. Εκείνη την εποχή η Χίλαρι Ρόνταμ, που είναι ήδη μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ασχολείται με το πρόγραμμα για τα άπορα παιδιά και παράλληλα δουλεύει σε μια νομική εταιρεία. Το δυναμικό ξεκίνημα της καριέρας της κορυφώθηκε στο πολιτικό σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ», που έδωσε τη χαριστική βολή στην προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η μετέπειτα πρώτη κυρία θα ήταν, ως νεαρή δικηγόρος, υπεύθυνη για την προεδρική διαδικασία μομφής κατά του Νίξον; Ο Κιμ, ο Νοτιοκορεάτης σεναριογράφος της ταινίας «Ρόνταμ», επιχειρεί παράλληλα να φωτίσει τις προσωπικές στιγμές της Χίλαρι, όπως για παράδειγμα τη στιγμή που ετοιμαζόταν να τραγουδήσει στον Μπιλ το υπέροχο τραγούδι «You ’re so vain» της Κάρλι Σάιμον.
Αφού, βέβαια, η ταινία εστιάζει στα πρώτα χρόνια, προφανώς δεν θα δούμε ούτε καρέ από το περίφημο…  «πούρο Λεβίνσκι».

Εφιάλτης… η Γιόχανσον
 
Γνωστή οπαδός του Δημοκρατικού Κόμματος, η εκρηκτική και ταλαντούχα Σκάρλετ Γιόχανσον θεωρείται το απόλυτο φαβορί από τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον ρόλο της Χίλαρι. Η γοητευτική 28χρονη, την οποία απολαύσαμε στην ταινία «Χίτσκοκ», είναι το «κόκκινο πανί» για τους ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι φοβούνται ότι η προβολή της ταινίας θα ενισχύσει το προφίλ και την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής.
Όσο οι πανέμορφες και ταλαντούχες ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα ονειρεύονται τη μεταμόρφωση σε Χίλαρι… η άλλοτε πρώτη κυρία της Αμερικής θα έχει χρόνο να αποφασίσει αν θα διεκδικήσει την επιστροφή της στον Λευκό Οίκο και αν θα συνεχίσει να πορεύεται στα συχνά δύσβατα μονοπάτια της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Το σίγουρο είναι ότι η Χίλαρι δεν φοβάται τα δύσκολα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33