search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:13
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου ο πρωθυπουργός της Τσεχίας

17.06.2013 17:34
Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου ο πρωθυπουργός της Τσεχίας - Media

Υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας

Υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας. Η παραίτηση του Τσέχου πρωθυπουργού ήρθε έπειτα από την αποκάλυψη ενός σκανδάλου διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας με κεντρική πρωταγωνίστρια την διευθύντρια του προσωπικού του γραφείου.

Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού συνεπάγεται την πτώση της κυβέρνησης, και πια εναπόκειται στον πρόεδρο της χώρας Μίλος Ζέμαν να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην κυβέρνηση η κεντροδεξιά συμμαχία που βρίσκεται στην εξουσία, ή εάν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά την προσαγωγή, το περασμένο Σάββατο, της διευθύντριας του γραφείου του Νέτσας, Γιάνας Ναγκιόβα, με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε για προσωπικό όφελος τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην παράνομη παρακολούθηση της συζύγου του πρωθυπουργού (με την οποία μόλις είχε χωρίσει).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:12