search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:03
MENU CLOSE

To μήνυμα των σταρ στον Ομπάμα

17.06.2013 21:00
To μήνυμα των σταρ στον Ομπάμα - Media

Το Χόλιγουντ δεν είναι μόνο γκλάμουρ και μπλοκμπάστερς. Είναι και πολλοί εξαιρετικοί ηθοποιοί, σκεπτόμενοι και με ανησυχίες για τα όσα γίνονται στον πλανήτη.Την ερχόμενη εβδομάδα  είναι προγραμματισμένη στη Βόρειο Ιρλανδία η σύνοδος της G8. Εκεί όπου οι μεγάλες «κεφαλές» της ανθρωπότητας θα συναντηθούν ώστε –εν πολλοίς- να αποφασίσουν το μέλλον μας.

Το Χόλιγουντ δεν είναι μόνο γκλάμουρ και μπλοκμπάστερς. Είναι και πολλοί εξαιρετικοί ηθοποιοί, σκεπτόμενοι και με ανησυχίες για τα όσα γίνονται στον πλανήτη.
Την ερχόμενη εβδομάδα  είναι προγραμματισμένη στη Βόρειο Ιρλανδία η σύνοδος της G8. Εκεί όπου οι μεγάλες «κεφαλές» της ανθρωπότητας θα συναντηθούν ώστε –εν πολλοίς- να αποφασίσουν το μέλλον μας.

Στο περιθώριο της σύσκεψης οι δύο «πλανητάρχες» Μπαράκ Ομπάμα και Βλάντιμιρ Πούτιν θα συναντηθούν για να πουν τα δικά τους.

Με αφορμή λοιπόν τη συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη, μια πλειάδα αστέρων του Χόλιγουντ που στήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, του έστειλε μέσω βίντεο μήνυμα για να προχωρήσει ο πυρηνικός αφοπλισμός.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ματ Ντέϊμον, Μόργκαν Φρίμαν, Ναόμι Γουότς, Τζον Κιούζακ και πολλοί άλλοι συμμετείχαν στο βίντεο το οποίο προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες να αφανίσουν τον πυρηνικό κίνδυνο άμεσα. Την οργάνωση έκανε η εταιρεία Global Zero που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και έχει στόχο την πλήρη απαλοιφή των πυρηνικών όπλων μέχρι το 2030.

Έστειλαν μάλιστα και συνοδευτικό γράμμα στον πρόεδρο Ομπάμα, θυμίζοντάς του ότι το 2009 σε ομιλία στην Πράγα είχε τονίσει την ανάγκη πυρηνικού αφοπλισμού.
Οι συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ομπάμα δεν θα ξεκινήσουν πάντως στην καλύτερη βάση από τη στιγμή το μέτωπο στη Συρία έχει φέρει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:03