search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Μενουδάκο γερά, πάρτους τα λεφτά!

18.06.2013 05:42
Μενουδάκο γερά, πάρτους τα λεφτά! - Media

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ένα πράγμα αποφάσισε: Να μην γίνουν εκλογές. Όλα τα άλλα, τα άφησαν για την επόμενη σύσκεψη και την επόμενη και την επόμενη και την επόμενη, μέχρι να γίνει η πραγματική εμπλοκή.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ένα πράγμα αποφάσισε: Να μην γίνουν εκλογές.
Όλα τα άλλα, τα άφησαν για την επόμενη σύσκεψη και την επόμενη και την επόμενη και την επόμενη, μέχρι να γίνει η πραγματική εμπλοκή. Και αυτή θα σημειωθεί κατά πάσα πιθανότητα στη Βουλή, σε ένα από τα νομοσχέδια που θα έρθουν για ψήφιση.
Αν προσπαθήσει κανείς να αποτυπώσει τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, βγάζει τα εξής συμπεράσματα:
– Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν ακύρωσε τον νόμο που έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και απέλυσε 2.664 εργαζόμενους.
– Ακύρωσε το μαύρο στις οθόνες, ζητώντας να εκπέμψουν οι συχνότητες από δημόσιο φορέα.
Από εκεί και πέρα, πάπαλα!
Τι είδους πρόγραμμα θα εκπέμψει, με πόσους εργαζόμενους, πόσο διάστημα, ποιός θα κάνει κουμάντο, θα το αποφασίσει η κυβέρνηση. Αν δεν το κάνει αυτό, ξανά στο ΣτΕ!
Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες διαφωνίες για την απόφαση, αφού τα τρία κόμματα ερμήνευσαν την απόφαση του κ. Μενουδάκου όπως το καθένα ήθελε.
Τους έκανε και λίγο πλάκα ο δικαστής. Σου λέει, τους βγάζω από το αδιέξοδο, αλλά με τέτοιο τρόπο, που σε εμένα θα ξανάρθουν αν δεν βρουν λύση!
Να δούμε λοιπόν αν αυτά ξεκαθαριστούν στην νέα σύσκεψη της Τετάρτης.
Στο πολιτικό επίπεδο, ο Σαμαράς αφού δέχθηκε τα πυρά του Βενιζέλου και του Κουβέλη για έλλειψη σεβασμού, αντιδημοκρατική συμπεριφορά, πλήγμα στην εικόνα της χώρας από το μαύρο στην ΕΡΤ και μονοκομματική αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας από κυβερνητικά στελέχη, απάντησε με… ανασχηματισμό που θα κάνει μετά το συνέδριο της ΝΔ.
Αυτό δηλαδή που ζητάει ο Βενιζέλος εδώ και μήνες!
Αυτό το σκηνικό δίνει τα εχέγγυα για να συνεχιστεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης;
Νομίζω πως όχι.
Όταν έρθει η επόμενη κρίση -αν υποθέσουμε ότι αυτή έχει ξεπεραστεί- δεν θα είναι εκεί ο κ. Μενουδάκος για να ρίξει τα χαρτιά στο τραπέζι. Όχι γιατί θα έχει συνταξιοδοτηθεί, αλλά γιατί η λύση θα πρέπει να είναι αμιγώς πολιτική.
Και τα φύλλα συκής θα έχουν πέσει από όλους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26