search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

19.06.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη Κωστή Μαραβέγια: «Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν ατσούμπαλη, πολιτικάντικη κίνηση».

Συνέντευξη Κωστή Μαραβέγια: «Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν ατσούμπαλη, πολιτικάντικη κίνηση».
 
Δελτίο καιρού:
Σιγά τα’ αυγά!
Το ελληνικό σινεμά χάνει έναν σύμμαχο
«Κλείσατε την ΕΡΤ; Τα έργα μας πίσω!»
Άλλα προαύλια μας περιμένουν
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
 
Σαράντα (και βάλε) καράτια. Η τελευταία τάση του Χόλιγουντ είναι οι γυναίκες ηθοποιοί πάνω από 40 ετών. Η ψιλοτάκουνη γόβα-στιλέτο θρυμματίζει το ρολόι. Σήμερα, στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών, δεν υπάρχει καμιά που να μην «τα’ χει τα χρονάκια της».
 
Ε, δεν το λες και Λούβρο. Το Μουσείο Ακρόπολης σβήνει σήμερα 4 κεριά και συγκεντρώνει 6 εκατομ. επισκέπτες το χρόνο, όσους έχουν όλα τα μουσεία μαζί. Όμως, για να συνεχίσει με την ίδια δυναμική πρέπει να κάνει τομές, ιδίως μέσα στην κρίση
 
Οι καλοί παντού χωράνε. Ένα κτίριο που ενοικιάζεται, συνήθως ευρύχωρο σπίτι με αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρου ''κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης''. Και δεν έχει καμία σχέση με τους υπό κατάληψη χώρους.
 
Η άγνωστη γυναίκα της Γραμμικής Β’. Όταν ο Βρετανός αρχιτέκτονας, Michael Ventris, αποκωδικοποίησε τη Γραμμική Β, τη πρώτη μορφή της ελληνικής γλώσσας, αποθεώθηκε αμέσως. Κι όμως, χωρίς την τεράστια συμβολή μιας άγνωστης, μέχρι σήμερα, γυναίκας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπορεί και να μην τα είχε καταφέρει ποτέ, λένε οι μελετητές.
 
Do it yourself. Ολοένα και περισσότεροι ηθοποιοί κάθονται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.  Άλλοι το κάνουν από καλλιτεχνική ανάγκη, άλλοι εξαιτίας της κρίσης, άλλοι για να δοκιμαστούν. Μερικούς, βέβαια, τους πιάνει «σκηνοθετίτιδα» μόνο και μόνο επειδή ανέβασαν ένα έργο.
 
Οι Δεινόσαυροι έφεραν τις νέες τεχνολογίες. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας -σταθμού,«Jurassic Park»,  ξαναθυμόμαστε πως οι δεινόσαυροι, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας εισήγαγαν σε μια νέα εποχή για τον κινηματογράφο.
  
Πατήστε τη γραμμή! Πέντε ήρωες πίσω από μια ίσια, μικρή, λεπτή γραμμή παίρνουν σειρά προτεραιότητας, κομπάρσοι μιας καθημερινότητας που ανταγωνίζονται,  αγωνιούν και εξευτελίζονται για την πρωτιά της αναμονής.
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Άνθρωπος από ατσάλι», «Ο γάμος της χρονιάς», «Μπαμπούλες πανεπιστημίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10